Uyuyan hücre deşifre oldu!

İstanbul ve Diyarbakır'da yakalanan PKK'lıların şehirlerde eylem yapmak üzere "uyuyan hücre" olarak hazır bekletildiği belirlendi. Yakalanlardan biri Devlet hastanesi'nde "anestezi teknikeri" olduğu ortaya çıktı.

Haberler 20.10.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve stanbulda PKK/KCKnn uyuyan hücrelerine yönelik düzenlenen operasyonda 1i devlet hastanesinde anestezi teknikeri olmak üzere dört örgüt üyesi yakaland. E zamanl operasla ele geçirilen dört örgüt üyesinin elem hazrl içerisinde olduklar belirlenirken, örgütün uyuyan hücreleri olduunu bildirildi.

DYARBAKIR JANDARMASI çÖZDÜ

Diyarbakr l Jandarma Komutanl ekipleri, PKKya yönelik yürütülen çalmalarla, 2013 ylnda örgütün krsal alandaki faaliyetlerine katlan 4 kiinin, patlayc madde ile metropollerde eylem yapmak üzere eitim aldklarn ve örgütünün gizli ehir yaplanmas kadrosunda yer aldklarn tespit etti.

EYLEME HAZIR BEKLYOR

Uyuyan hücre olarak hazr bekletilerek görevlendirildikleri tespit edilen Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde anestezi teknikeri olarak çalan Mazlum Serhat kod adl .K., Tayhan Umut çektar kod adl M.S., Mahir Amed kod adl R.S. ile Armanç Xebatkar kod adl M.T. Diyarbakr ve stanbulda e zamanl düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltna alnd.

E ZAMANLI OPERASYON

Teröristlerin, krsal alanda keskin nianc ve uzun namlulu tüfek eitiminin yan sra bomba, gençlik eylemleri, kamera ve güvenlik sistemleri gibi konularda eitim aldklar saptand. Eylem hazrlnda olduklar tespit edilen 4 terörist, jandarmadaki ilemlerinin ardndan salk kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Savclktaki ifadelerinin ardrdan nöbetci mahkeme sevk ediln 4 zanl hakknda, tutuklama karar verilerek, cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git