Uzman çavuş tutuklandı

Çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği, küçük bir kız çocuğuna tacizde bulunduğu iddia edilen ve gözaltına alınan, görevinden uzaklaştırılan uzman çavuş tutuklandı. HDP yaşananları Meclis'in gündemine taşıdı.

Haberler 17.07.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak ehir merkezinde çevreyi rahatsz edecek ekilde uygunsuz tavr ve hareketler sergiledii tespit edilerek gözaltna alnan ve görevinden uzaklatrlan, hakknda 13 yandaki kz çocuunu taciz etme suçlamas da yaplan Uzman çavu tutukland.

rnakta alkol alp çevreyi rahatsz ettii, uygunsuz davranta bulunduu, 13 yandaki kz çocuuna cinsel istismerde bulunduu için gözaltna alnanUzman çavu A.A., emniyetteki sorgusunun ardndan çkarld mahkemece silahla tehdit suçundan çkarld mahkemece tutukland.

VALLK AçIKLAMASI

Valilikten yaplan açklamada, 15.07.2020 günü saat 01.00 sralarnda 155 hbar hattna gelen çarda ilimiz Merkez Yeni Mahallede, vatandalar rahatsz edecek hal ve hareketlerde bulunan bir ahsn çevrede bulunan vatandalar tarafndan darp edildii ihbar üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmi, olay mahallinde A.A. isimli kamu görevlisinin ar derecede alkollü olduu, çevreyi rahatsz edecek ekilde uygunsuz tavr ve hareketler sergiledii tespit edilmi ve ad geçen ahs gözaltna alnmtr. Konu ile ilgili Cumhuriyet Basavcl tarafndan gerekli adli tahkikat balatlm, ayrca hakknda idari tahkikat balatlan bahse konu ahs, adli ve idari soruturmalarn selameti açsndan görevinden uzaklatrlmtr denilmiti.

UZMAN TUTUKLANDI

Gözaltna alnan A.A., emniyetteki ilemlerin ardndan sevk edildii adliyede çkarld hakimlikçe silahla tehdit suçundan tutukland. Zanlya ayrca çevreyi rahatsz edecek ekilde uygunsuz tavr ve hareketler sergiledii gerekçesiyle de para cezas uyguland.

OLAY MECLSE TAINDI

rnakta yaanan olay HDP Milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz, Nuran mir ve Hasan Özgüne tarafndan TBMM gündemine getirildi. Meclis Aratrmas açlmas için verilen önergede Daha önce de rnak ve ilçelerinde kolluk kuvvetleri ve kamu görevlilerinin istismarna maruz kalan çocuklara ilikin haberler basnda yer almtr. Büyük tepki çeken cinsel istismar vakasnn yeni vakalarn yaanmamas adna ayrntl bir ekilde incelenmesi, kolluk ve kamu görevlilerinin benzer vakalara karp karmadklarnn aratrlmas, istismara maruz kalan çocuklarn tespit edilerek psikolojik destek verilmesi, istismar uygulayan kiilerin tespit edilerek bu kiiler hakknda ar cezai yaptrmlarn uygulanmas amacyla Anayasann 98inci ç Tüzüün 104üncü ve 105inci maddeleri gereince Meclis Aratrmas açlmas için gereini arz ve teklif ederiz dedi.

Aratrma teklifinde ayrca nsan Haklar Dernei (HD)stanbul ubesi çocuk Haklar Komisyonunun 2018de hazrlad rapora göre, cinsel suçlarn yüzde 46snn çocuklara kar ilendii, son 16 ylda 18 yan altnda 440 bin çocuun doum yapt ve çocuun cinsel istismarnda Türkiyenin dünya listesinde 3. srada olduu hatrlatld.

Ana Sayfaya Git