Uzman çavuş tutuklandı

Çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği, küçük bir kız çocuğuna tacizde bulunduğu iddia edilen ve gözaltına alınan, görevinden uzaklaştırılan uzman çavuş tutuklandı. HDP yaşananları Meclis'in gündemine taşıdı.

Uzman çavuş tutuklandı

Şırnak şehir merkezinde çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilerek gözaltına alınan ve görevinden uzaklaştırılan, hakkında 13 yaşındaki kız çocuğunu taciz etme suçlaması da yapılan Uzman çavuş tutuklandı.

Şırnak'ta alkol alıp çevreyi rahatsız ettiği, uygunsuz davranışta bulunduğu, 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismerde bulunduğu için gözaltına alınanUzman Çavuş A.A., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece silahla tehdit suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Valilikten yapılan açıklamada, "15.07.2020 günü saat 01.00 sıralarında 155 İhbar hattına gelen çağrıda ilimiz Merkez Yeni Mahalle'de, vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir şahsın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmiş, olay mahallinde A.A. isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır” denilmişti.

UZMAN TUTUKLANDI

Gözaltına alınan A.A., emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe "silahla tehdit" suçundan tutuklandı. Zanlıya ayrıca çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği gerekçesiyle de para cezası uygulandı.

OLAY MECLİSE TAŞINDI

Şırnak'ta yaşanan olay HDP Milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz, Nuran İmir ve Hasan Özgüneş tarafından TBMM gündemine getirildi. Meclis Araştırması açılması için verilen önergede “Daha önce de Şırnak ve ilçelerinde kolluk kuvvetleri ve kamu görevlilerinin istismarına maruz kalan çocuklara ilişkin haberler basında yer almıştır. Büyük tepki çeken cinsel istismar vakasının yeni vakaların yaşanmaması adına ayrıntılı bir şekilde incelenmesi, kolluk ve kamu görevlilerinin benzer vakalara karışıp karışmadıklarının araştırılması, istismara maruz kalan çocukların tespit edilerek psikolojik destek verilmesi, istismar uygulayan kişilerin tespit edilerek bu kişiler hakkında ağır cezai yaptırımların uygulanması amacıyla Anayasa’nın 98’inci İç Tüzüğün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz” dedi.

Araştırma teklifinde ayrıca İnsan Hakları Derneği (İHD)İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu’nun 2018’de hazırladığı rapora göre, cinsel suçların yüzde 46’sının çocuklara karşı işlendiği, son 16 yılda 18 yaşın altında 440 bin çocuğun doğum yaptığı ve çocuğun cinsel istismarında Türkiye’nin dünya listesinde 3. sırada olduğu hatırlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler