Vanlı esnaf, İranlı turistler için Farsça öğreniyor

VAN'da esnaf, İran'dan gelen turistlere daha iyi hizmet vermek ve daha sağlıklı bir iletişim kurmak için Farsça öğrenmeye başladı.

Haberler 12.04.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuba Belediyesi, kentteki ranl turist younluunu göz önüne alarak ve esnafn talebi üzerine bir alveri merkezinde Farsça kurs vermeye balad. Tuba Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürlüü ile Tuba lçe Milli Eitim Müdürlüü ibirlii ile açlan kursla, esnafn turistlerle anlaabilecei düzeyde Farsça örenmesi hedefleniyor.

FARSçA ÖRENYORLAR

Belediye Bakan Fevzi Özgökçe, Farsça örenen esnafn gelen ranl turistlerle çok daha salkl ve güzel bir iletiim kuracan belirterek, Kentimize gelen ranl misafirlerimize en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapyoruz. Esnafmzn gelen misafirlerimizin memnuniyetini, taleplerini karlamas ve onlarn diliyle iletiim kurmas için Farsça kurs açtk. Esnaf kardelerimizin ranl misafirlerimiz geldiinde çok daha rahat bir alveri imkn salayacaklarn düünüyorum. Bir lisan, bir insan demektir anlayyla Farsçay gelitirmek anlamnda bu kurslarmza balamtk. 136 saat devam eden bir kurs. Bu süre içerisinde inanyoruz ki buradaki kursiyerlerimiz, ranllar geldiinde çok daha iyi sat yapacaklar. Bu noktada ranllar Vanmza davet ediyoruz. Bu sene turizm sezonu Vanda açld. Ksa sürede binlerce turist kentimizi ziyaret etti. Özellikle çar merkezinde ranl younluunun olutuunu görmek mümkün. Bizler de yerel yönetimler olarak turizmin gelimesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazrz. Farsça kursu da bunun bir ayan oluturuyor dedi.

Alveri merkezlerinde çalanlar da önceden ranl turistlerle iyi iletiim kuramadklarn, 2 aylk süreçte Farsçay örenerek turistlerin taleplerini daha iyi karlayabildiklerini ve salkl diyaloun satlara yansdn belirtti.

Ana Sayfaya Git