Vatandaşa 5 köprü yaptı

Van’ın Çatak İlçesi'de Çatak Çayı'nın geçtiği Körüklü Vadisi'nde bulunan demir köprü, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün talimatıyla sökülerek kaldırıldı. Bu köprüden alınan malzemeler ise 5 köprü için kullanıldı. Bu köprülerden birine de PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Güvenlik Korucusu Kasım Sancar'ın adı verildi.

Haberler 14.07.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann çatak lçesi Körüklü Vadi giriine önceki DBPli Van Büyükehir Belediyesi tarafndan geçen yl 450 bin lira harcanarak yaplan köprü, 1 ay önce çatak Belediye Bakan Vekili Hac Asm Akgül tarafndan teröristlerin geçi güzergh olduu gerekçesiyle ykld. Yklan köprünün malzemeleriyle vatandalara hizmet edecek köprülerin ina edilip yenileneceini belirten Kaymakam ve Bakan Vekili Akgül, malzemeleriyle Cumhuriyet, Adnan Menderes ve Bahçelievler Mahallelerindeki 5 köprünün yenilenip geniletildiini söyledi.

EHDN ADI KÖPRÜDE YAATILACAK

Yenilenen ve geniletilen köprüler vatandalarn hizmetine girerken, Cumhuriyet Mahallesinde çatak Deresi üzerindeki köprüye 14 Nisan 2017de Kaçit Mahallesi yolunda PKKl teröristlerin döedii el yapm patlaycn inflak ettirilmesi sonucu ehit düen güvenlik korucusu Kasm Sancarn ad verildi. Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Akgül, ehit Sancarn adnn yaatlacan belirterek öyle konutu:

Körüklü Köprüsünü güvenlik gerekçesi ile kaldrmaya, tamaya karar verdik. çünkü bu köprü direkt teröristlerin talimat ile yaplm bir köprüydü. Yerleim alan yok, hiçbir vatandamz yaamyor. Sadece teröristlerin rahat ve fotoraf çekmelik köprü yapmlar. Bizde bu milletin hakk olan köprüyü söküp merkeze tayarak 5 tane köprümüzün güçlendirilmesi ve çevre düzenlemesi eklinde tüm parçalarn kullandk. Onarmn yaptmz köprülerden birinin adna da ehidimizin adn verdik. Böylece milletin parasn israf etmeden yine millet için kullandk. Bizim amacmz teröriste deil vatann milletini seven halkmza hizmettir.

Ana Sayfaya Git