Virüsün savaşcı hemşireleri

Diyarbakır'daki pandemi hastanesinde hemşire olan Perihan Fidan, Ayşe Burak ve Mustafa Derimer ile Başhemşire Mürşide Belgin Nacitarhan, Kovid-19 ile mücadelede geçen zorlu süreci paylaştı.

Haberler 16.10.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda pandemi hastanesi olarak hizmet veren Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) youn bakm ünitesinde görevli hemireler, yaadklar zorlu süreci anlatt.

Kovid-19 ile mücadelede en ön safta yer alan salk emekçilerinden hemireler Perihan Fidan, Aye Burak ve Mustafa Derimer ile Bahemire Müride Belgin Nacitarhan, görevlerini sevdiklerinden uzakta özveriyle sürdürüyor.

Bahemire Nacitarhan, yaklak 7 aydr hastanede Kovid-19 hastalarnn tedavisini gerçekletirdiklerini söyledi.

Mesai saati gözetmeksizin hastalara umut olabilmek için görev yaptklarn dile getiren Nacitarhan, bu mücadelede sevdiklerinden ayr kalarak büyük özveride bulunduklarn anlatt.

Nacitarhan, bütün hemireleri dönüümlü olarak youn bakm ünitesinde görevlendirdiklerine iaret ederek, En kdemli, 30 yllk hemirelerimiz bile burada gönüllü ekilde hastalarmza hizmet vermek istiyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. dedi.

Zorlu sürecin devam ettiini, koruyucu ekipmanlar içerisinde saatlerce çalarak hastalar hayata balayabilmek için çabaladklarn aktaran Nacitarhan, maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda herkesten biraz daha dikkatli olmalarn beklediklerini vurgulad.

Nacitarhan, darda insanlarn kurallara uymadn gördükçe çok üzüldüünü, bunun mücadele sürecini zorlatrdn ve daha da uzattn kaydederek, Bizler de çok yprandk ve yorulduk. Hastalarmza hizmet vermekten hiçbir zaman usanmadk ama onlarn da bize destek olmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

ANNEM K AY ÖNCE KOVD-19 NEDENYLE KAYBETTM

Hemirelerden Perihan Fidan ise 15 yldr görev yaptn belirterek, zorlu süreçte bütün salk çalanlar gibi büyük mücadele verdiklerini dile getirdi.

Youn bakmdaki hastalar gördükçe üzüldüünü anlatan Fidan, öyle konutu:

Gelen her hastada bir panik var. Tek kalacam, ne olacak, youn bakma alacaklar m? endiesi var. Refakatçi kimseyi alamyoruz. Psikolojik olarak kötü durumdalar. Onlara destek olmaya çalyoruz. Annemi iki ay önce Kovid-19 nedeniyle kaybettim. Babam iki aydr youn bakmda entübe durumda. Onlarda birebir yaadm için buradaki hastalar da benim için ayn. Zor bir süreç. Allah hepimizin yardmcs olsun.

MART AYINDAN BER çOCUKLARIMIZA SARILAMIYORUZ

Fidan, 9 ve 6 yanda iki kz olduunu, pandemi sürecinde onlarla yeterince ilgilenemediini ifade ederek, Evde hep ayr odalardayz. Onlar salondaysa ben mutfaktaym. Ayn sofraya oturamyoruz. Onlarla temasmz olmuyor. Mart ayndan beri çocuklarmza sarlp, öpemiyoruz. Boazmz biraz arsn hemen endielenip Acaba biz de mi hasta olduk? diyoruz. Bu kyafetlerle çalmak çok zor. eklinde konutu.

yileen hastalarn kendileriyle iletiimi kesmediini, sk sk aradklarn ve immün plazma banda bulunmak istediklerini ilettiklerini aktaran Fidan Bize Sayenizde atlattk. deyip, her ey için teekkür ediyorlar. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Yeniden domu gibi oluyorlar. dedi.

HASTALARIMIZ BZ ALEDEN BR OLARAK GÖRÜYOR

Aye Burak da çalma hayatnn en zorlu ve endieli günlerini salgn sürecinde yaadnn altn çizdi.

çok yorulduklarna ve yprandklarna iaret eden Burak, sözlerini öyle sürdürdü:

Tulum, maske ve gözlükle çalmak bizi çok ypratyor. Ancak ailemizi ve yaknlarmz düündükçe hastalarmza daha iyi hizmet verebilmek için elimizden geleni yapyoruz. Ekipmanlarla çalmak bizi çok ypratyor ama dayanmaya çalyoruz. Hastalar tedavi etmenin yan sra psikolojik olarak da destek vermeye gayret ediyoruz. Sürekli konuarak onlara yardm etmeye çalyoruz.

Burak, virüsü bulatrma korkusuyla evde kendisini izole ettiini anlatt.

Hastanedeki hastalarn aileleri ile irtibatn salamaya çaltklarn aktaran Burak, Giden hastalarmzn azndan dümeyen tek ey Allah raz olsun. demek oluyor. Hastalarmzn hem ailesi hem de hemiresi olarak görev yapyoruz. Onlar da bizi aileden biri olarak görüyor. eklinde konutu.

HASTA SAYISINDA AZALMA BZ UMUTLANDIRIYOR

Mustafa Derimer ise salk çalanlarnn hastalar hayata balayabilmek için gösterdikleri büyük çabaya dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Kurallara uyarsak bu virüsün üstesinden gelebiliriz. Kurallara uyarak hastal kapmayan vatandalarmz bunun en güzel örnei. En ksa zamanda bunu atlatacaz. Son zamanlarda hasta saysnda azalma bizi umutlandryor. Vatandalardan, rehavete kaplmadan, maske, mesafe ve hijyen kurallarna uymalarn bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git