Yıkımda evi zarar gören aileden HDP'li belediyeye tepki

Siirt'te metruk binayı yıkan ekiplerin evine zarar verdiği Abdurrahman Atabay, onarım talebini geri çeviren belediyeye tepki gösterdi

Haberler 21.08.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte bir aile, metruk bir evin ykm srasnda hasar verdikleri evini onarmayan HDPli Siirt Belediyesine tepki gösterdi.

Sakarya Mahallesinde 4 ay önce bir evin ykm srasnda konutu büyük zarar gören Abdurrahman Atabay (45), belediyeye yapsnn onarlmas için bavuruda bulundu. Ancak belediye yetkilileri, Atabaya 10 torba çimento vererek evini kendisinin onarmasn önerdi.

Abdurrahman Atabay, gazetecilere yapt açklamada, belediyeye ait i makinelerinin 4 ay önce evinin yanndaki yapy ykarken konutuna da zarar verdiini söyledi.

Belediyenin evinin onarlmas için herhangi bir giriimde bulunmadn belirten Atabay, öyle konutu:

Yandaki ev ykld srada bizim ev de baya zarar gördü. 4 aydr bizimle dalga geçercesine muamele ediyorlar. Hiç kimse sorunumuzu çözmedi. Belediye bakannn yanna gittiimde, dalga geçercesine Sana 10 torba çimento ve kum verelim. diyorlar. Evimin bir an önce onarlmasn istiyorum.

Atabayn days Ömer Dündar ise belediyenin yan binadaki evi ykt srada Atabayn evine de büyük zarar verdiini söyledi.

Evde artk yaanlamaz duruma gelindiini belirten Dündar, Ev oturulamaz hale geldii için aile madur oluyor. Bu ev yklrsa sorumlusu kim olacak. Aylardr belediyeye müracaat ediyoruz ama bizimle dalga geçercesine 10 torba çimentoyla git evini tadilat et diyorlar. Bu evin yeniden yklp yaplmas gerekiyor. dedi.

- Bu mudur Kürtlerin hakkn savunmak

Kürtlere bu zulmü reva görüyorlar. ifadesini kullanan Dündar, unlar kaydetti:

Sözde Kürtlerin hakkn koruma ad altnda belediyecilik yaptklarn iddia ettikleri anlaylar ite budur. Bu mudur Kürtlerin hakkn savunmak? Kürtlere zarar vermekten baka hiçbir ey yapmadlar, yapmyorlar da. 4 aydr belediyeye gidip geliyoruz, bizimle alay edercesine 10 torba çimentoyla bu ii kapatmaya çalyorlar.

Siirt Belediyesi yetkilileri ise zarar gören evin onarlacan belirttiler.

Ana Sayfaya Git