Yağışlar felç etti

Sağanak nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilenirken, bazı ev ve iş yerlerini ise su bastı. alt geçitlerde oluşan göletlerde araçlar sulara gömüldü.

Haberler 02.04.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah saatlerinden itibaren Diyarbakrda balayan saanak ya nedeniyle hayat felç oldu. Ya sonras sular altnda kalan araçlar, çekici yardmyla bulunduklar yerden çkarld.

Meteoroloji 15inci Bölge Müdürlüü Diyarbakr Bölge Tahmin ve Uyar Merkezi tarafndan Diyarbakrda saanak ve gök gürültülü saanak yalarn bugün akam saatlerine kadar devam edecei açklamas sonras kentte iddetli saanak ya balad. Gök gürültü ekilde balayan saanak ya nedeniyle havann kararmas sonras trafikte ilerleyen araçlar farlarn açarak ilerledi.

SULAR ALTINDA KALDI

Gök gürültü ve saanak yamurun devam ettii kentte, 75 metrelik yolda baz araçla su altnda kald. Araçlarn sular altnda kalmas nedeni ile yol trafie kapatld. Yamur sularndan dolay ilerlemeyen araçlarn imdadna Büyükehir Belediyesine bal ekipler yetiti. Ekipler çekici yardmyla sular altnda kalan araçlar kurtard. Kentte saanak yalar akam saatlerine kadar sürdü.

çARIKLI MAHALLES

Saanak, merkez Sur ilçesine bal çarkl Mahallesindeki derenin tamasna neden oldu. Dere yatana yakn baz ev ve ahrlarda su baskn meydana gelirken, birçok büyükba hayvan da bu nedenle telef oldu. Bölgeye çok sayda itfaiye, AFAD, 112 Acil Salk ve polis ekibi sevk edildi.

çFTç BÖLGEY NCELED

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, çarkl Mahallesinde incelemelerde bulundu. Ekiplerden bilgi alan çiftçi, devletin tüm imkanlarn vatanda için seferber ettiini belirtti.

Mahalle halkndan Mehmet Emin Güler, yapt açklamada, su seviyesinin yükselmesinden dolay evinde mahsur kalan yengesini zorlukla kurtardklarn belirterek, Evden dar avluya çktk. Ardndan ikinci bir dalga ile su seviyesi yükseldi. dedi.

Bu arada DSK ekipleri, vatandalara dere kenarndan uzak durmalar konusunda sk sk uyar yapt. Polis ekipleri de Mardin-Diyarbakr kara yolunda trafik aknn kesintisiz sürmesi için çalma yapt.

ESENTEPE MAHALLES

Kayapnara bal Esentepe Mahallesini Ergani ilçesine balayan yol, sular altnda kald. Saanak ya nedeni ile Esentepe Mahallesini Ergani ilçesine balayan karayolu sular altnda kald. Sabah saatlerinde yolu kullanan sürücüler yolun sular altnda kaldn görünce geri dönmek zorunda kald. çevre köylerde yaayan vatandalar, suyun tahliye edilmesini bekliyor.

EVLER SULAR ALTINDA KALDI

Buarada, Kayapnar ilçesinde bulunan sitenin zemin katndaki evler, dün akam saatlerinden itibaren etkili olan saanak ya nedeni ile sular altnda kald. Saanak ya nedeni ile çok sayda ev suya gömülürken evler ile içindeki eyalar da kullanlamaz hale geldi.

Evi su altnda kalan Mehmet Yldz, hayatnda ilk defa böyle bir eyle kar karya kaldn ve alanacak hallerine güldüklerini söyledi. Yldz, Evimiz su altnda kald. Aniden yamur bastrd ve bu hale geldik. Kurtarabildiimiz eyalar kurtardk kalan da kullanlamaz hale geldi. Darda kanalizasyonlar tkand için buralar göl oldu, içeriye geldi. Yetkililer bize bir çare bulsun, alanacak halimize gülüyoruz, aknz böyle bir ey hiç görmedik dedi.

KAPICI DARESN SU BASTI

Site yöneticisi brahim Bozkurt ne yapacaklarna ardn kaydederek, 8 kapc dairesi su altnda kald, ekipler yetersizmi, ne bir dalgç verebiliyorlar. Bundan 10 gün önce ayn problem oldu, sözde gelip açacaktlar açmadlar daha beter oldu ne yapacamza arm durumdayz. Kayapnar Belediyesi 1 kepçe göndermi o da aada köy evlerini basmasn diye çalyor diye konutu.

DSKDEN YAMUR ALARMI

Hafta sonuna kadar sürmesi beklenen yamur dolaysyla tüm tedbirleri alan DSKnin çalmalarn ve sahadaki gerçek durumu inceleyen Helvacya Genel Müdür Yardmcs Fatih Yürük ve Atksu Daire Bakan Bilen Esizolu elik etti. Yamurdan etkilenen bölgelerde inceleme yapan Helvac, Bölgemizde 2 gündür etkili olan youn yalardan dolay vatandalarmzn madur olmamas adna çalma arkadalarmz 7 vidanjör 14 acil müdahale ekibi olmak üzere toplam 21 ekip ve 55 personelle arazideydi. in özü u, kavaklar bata olmak üzere sknt yaanmasnn temel nedeni yeterince yamur suyu ebekesi hattnn olmamas ile mevcut kanalizasyon ve yamursuyu ebeke hatlarnn bu miktardaki bir ya çekmemesidir dedi

SORUNLARIMIZI SELE ANLATACAIZ

Sorumlu alanlarnn olduunu aktaran Helvac Bizim kronik sorun alanlarmz var. Eski Alay önü, ehitlik gibi. Onlara bu sene el atacaz. Projenin bir ksm tamam, ikmal edip acil olanlar bu yaz ihaleye çkacaz. Ayrca vatandalarn ikayet ve isteklerine cevap vermek için Alo 185 çar hattmza gelen ihbarlar deerlendirip, 7/24 hizmet anlayyla çalmalarmza devam ediyoruz. DSK ailesi olarak ekiplerimizle birlikte görevimizin banda olacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git