Yağış uyarısı

Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu Anadolu için kuvvetli yağış uyarısı gelirken, Meteoroloji 15. Müdürlüğü Diyarbakır Bölge müdürlüğü, Diyarbakır ve 11 ilçesi için de alarm verdi.

Haberler 14.01.2021 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin baz kesimlerinde dün akam saatlerinden itibaren karla kark yamur ve zamanla kuvvetli kar ya, bugün de öle saatlerinden itibaren de kuvvetli saanak beklendii bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan uyarya göre, Erzincan, Tunceli, Mu, Malatya, Elaz, Bingöl, Bitlis çevrelerinde akam saatlerinden balayarak karla kark yamur ve zamanla kuvvetli kar ya öngörülüyor.

BÖLGEY ETKLEYECEK

Adyaman, Siirt çevreleriyle Diyarbakrn kuzey ve dousunda da bugün ölen saatlerinden itibaren kuvvetli saanak meydana gelecei tahmin ediliyor. Ulamda aksamalar, tipi, buzlanma, don, sel ve su baskn gibi muhtemel olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

DYARBAKIR VE LçELER

Öte yandan, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüü Diyarbakr Bölge Tahmin ve Uyar Merkezi, kent merkezi ve 11 ilçesinde yarn için kuvvetli ya olaca tahmininde bulunarak, vatandalar ani baskn ve sellere kar duyarl olmalar konusunda uyard.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüü Diyarbakr Bölge Tahmin ve Uyar Merkezi, yarn sabah saatlerinden itibaren Diyarbakr 11 ilçesinde kuvvetli ya olmas beklendiini açklad. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüü Diyarbakr Bölge Tahmin ve Uyar Merkezi tarafndan yaplan açklamada u ifadelere yer verildi:

Yaplan son deerlendirmelere göre bugün Güney Dou Anadolu Bölgesinde görülecek olan saanak yalarn öle saatlerinden itibaren Diyarbakrn kuzey ve dousunda çermik, çüngü, Dicle, Eil, Ergani, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp, Lice, Silvan ilçelerinde kuvvetli olmas beklendiinden meydana gelebilecek sel, su baskn ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

Ana Sayfaya Git