Yağış uyarısı

Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu Anadolu için kuvvetli yağış uyarısı gelirken, Meteoroloji 15. Müdürlüğü Diyarbakır Bölge müdürlüğü, Diyarbakır ve 11 ilçesi için de alarm verdi.

Yağış uyarısı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bazı kesimlerinde dün akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve zamanla kuvvetli kar yağışı, bugün de öğle saatlerinden itibaren de kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Erzincan, Tunceli, Muş, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis çevrelerinde akşam saatlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve zamanla kuvvetli kar yağışı öngörülüyor.

BÖLGEYİ ETKİLEYECEK

Adıyaman, Siirt çevreleriyle Diyarbakır'ın kuzey ve doğusunda da bugün öğlen saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak meydana geleceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma, don, sel ve su baskını gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DİYARBAKIR VE İLÇELER

Öte yandan, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, kent merkezi ve 11 ilçesinde yarın için kuvvetli yağış olacağı tahmininde bulunarak, vatandaşları ani baskın ve sellere karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, yarın sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır 11 ilçesinde kuvvetli yağış olması beklendiğini açıkladı. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre bugün Güney Doğu Anadolu Bölgesinde görülecek olan sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır'ın kuzey ve doğusunda Çermik, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp, Lice, Silvan ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Kaynak: Diyarbakır Söz