Yalova Çınarcık'ta öldürülen minik Eylül cinayetinde sır perdesi kalmadı

Yalova'da 6 yaşındaki Eylül'ün ölü bulunması ile alakalı detaylar bir bir ortaya çıkmaya başlıyor. Yalova Çınarcık'ta 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun bavulun içinde ulaşılan cesedi tüm yürekleri kahretmişti. Dışarda oynarken motorla zorla kaçırıldığı belirli kişilerce fark edilmesi akabinde arama faaliyetleri de başlamıştı.

Haberler 03.06.2017 - 01:38 Son Güncelleme : 03.06.2017 - 02:10

Yalovada 6 yandaki Eylülün ölü bulunmas ile alakal detaylar bir bir ortaya çkmaya balyor. Yalova çnarckta 6 yandaki Eylül Umutlunun bavulun içinde ulalan cesedi tüm yürekleri kahretmiti. Darda oynarken motorla zorla kaçrld belirli kiilerce fark edilmesi akabinde arama faaliyetleri de balamt. Öyle ki zanl da minik Eylülü bulma çalmalarna dahil olmu ve saatlerce izinin belli olmamas için arama yapyor gibi gözükmütü.

Aradan geçen saatler sonrasnda eitimli köpekler elinde minik Eylülün cesedi Yalova çnarckta kullanlmayan metruk bir binada ve bir bavulun içinde bulunmutu. Yalova Barosu Bakan Hakan Gergerolu, çnarck ilçesinde 6 yandaki Eylül Umutlunun kaybolduktan bir gün sonra metruk bir binada cesedinin bulunmas olayyla ilgili yarg sürecinin takipçisi olacaklarn bildirdi.

Gergerolu, yapt yazl açklamada, yaanan olay üzüntüyle karladklarn ifade ederek, acnn bu kez en yaknlarna dütüünü vurgulad.

Yalovada yaayan 6 yandaki küçük çocuun istismar edilmek suretiyle vahice öldürüldüünü aktaran Gergerolu, unlar kaydetti:

Tek tesellimiz failin yakalanm olmas olsa da bu ne acmz hafifletir ne de küçük Eylülü geri getirebilir. Her an çocuklarmz iddete uramakta, istismar edilmekte, öldürülmekte. Gün oluyor evinde uyuyan çocuklar panzer altnda kalarak can veriyor, gün oluyor parkta oynarken katlediliyorlar. çocukla ayn cümle içine dahi gelmemesi gereken ölüm kelimesi çocuklarmz bir an için bile brakmyor.

Yaanlan her olayn çocuklarn korunmas için acil olarak önlemler alnmas gerektiinin göstergesi olduunun altn çizen Gergerolu, Bu ac olayn son olmas için mücadelemizi sürdürüyor, bata küçük çocuun ailesi olmak üzere tüm ilimize basal diliyoruz. Yalova Barosu olarak yarg sürecinin takipçisi olacamz kamuoyuyla paylayoruz. ifadelerini kulland.

OLAYIN GEçM

Koru Beldesi Atakent Mahallesinde minik Eylül dün annesinin komuya gitmesinin ardndan evden çkt. Bir süre sonra eve dönen anne Eylülü evde bulamad. Akam saatlerine kadar Eylül eve dönmeyince baba Nurettin Umutlu, jandarmaya kznn kayp olduunu bildirdi. Jandarmann balatt aratrmada Eylül Umutlunun son olarak akam saatlerinde Atakent Mahallesinde bir futbol sahasnda görüldüü belirlendi. Bunun üzerine jandarma ile AFAD ekipleri mahalle sakinleriyle birlikte bölgede arama balatt. Sabaha kadar süren aramalardan sonuç alnamad. Dün sabah ekipler, bölgedeki terk edilmi binalar didik didik aramaya balad. Eylülün cesedi, evine yaklak 1 kilometre uzaklktaki terk edilmi binann bodrumunda bavul içinde bulundu. Yaplan ilk incelemede küçük Eylülün tecavüze uram olabilecei ihtimali bulunduu tespit edildi. Eylülün cansz bedeni, kesin ölüm nedeninin saptanmas için Bursa Adli Tp Kurumuna gönderildi. Katilin bulunmas için harekete geçen güvenlik güçleri çok sayda kiinin bilgisine bavurdu. Görgü tanklar dün öleden sonra bisikletle bavul tayan bir kiinin ekalini verince, jandarma bu ekale uyan kiileri aratrd.

KENDS DE ARAMI

Uyuturucu bamls Murat ahin A, cinayet üphelisi olarak gözaltna alnd. siz olan ve dün mahalleliyle birlikte Eylülü arama çalmalarna katld ortaya çkan zanlnn suçunu itiraf ettii belirtildi.

TUTUKLANDI

Yalovann çnarck ilçesinde 5 yandaki Eylül Umutlu adl kz çocuunu kaçrarak metruk bir binada öldüren Murat ahin Akyüz adl zanl çkartld mahkemece tutukland. Yalovann çnarck ilçesi Koru beldesi Atakent Mahallesindeki kalc konutlarn önünde bulunan çocuk parkndan kaçrlan 5 yandaki Eylül U. isimli kz çocuu ölü bulunmutu. Kz bonzai bamls 23 yandaki Murat ahin Akyüz adl ahsn çocuk parkndan kaçrdktan sonra tecavüz edip öldürdüü iddia edildi. Olayn ardndan gözaltna alnan ahs, jandarma ekipleri tarafndan youn güvenlik önlemleri altnda adliyeye sevk edildi.

Katil zanls savclkta ifadesinin alnmasnn ardndan vahice adam öldürmek suçlamas ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BONZA GÜNDEMDE

Doal olmayan ortamlarda üretilen bu sentetik madde, son derece büyük riskleri de beraberinde getiriyor. Tek bir dozda bile ölüme kadar götürebilen bonzai bir anda korku, öldüünü düünme, halüsinasyon gibi etkilere sahip.

çeitli kimyasallarn baz bitkilerin yapraklarna emdirilmesiyle yaplan bonzai, kurutulmu ot halinde satlyor. Verilere göre Türkiyede yaklak 500 bin kii bonzai kullanyor. Bu korkunç zehir kullanclarda kan basncnda hzl art ve nabz yükselmesi, iddetli az kuruluu, göz kzarkl, halüsinasyon hayal görme, ortam seçememe nerede olduunu hatrlayamama, geçici körlük ve geçici felç durumu etkileri yaratyor.

Geçici felç etkisi nedeniyle de kullanclar, yaayan ölülere, yani zombilere dönüyor. Türkiyede yaklak 500 bin kii bonzai kullanyor. Bonzai kullananlarn yüzde 5i 9-13 ya aralnda. Ylda yaklak 400 kii bonzaiden hayatn kaybediyor. Tedavi olmak için AMATEMe bavuranlarn says ylda 6 bin civarnda.

En yüksek ölüm oran yüzde 49 ile stanbulda. kinci ehir yüzde 10 ile Antalya. Üçüncü ise yüzde 7 ile Adana.

Ana Sayfaya Git