Görüş Bildir

Yalova Çınarcık'ta öldürülen minik Eylül cinayetinde sır perdesi kalmadı

Yalova'da 6 yaşındaki Eylül'ün ölü bulunması ile alakalı detaylar bir bir ortaya çıkmaya başlıyor. Yalova Çınarcık'ta 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun bavulun içinde ulaşılan cesedi tüm yürekleri kahretmişti. Dışarda oynarken motorla zorla kaçırıldığı belirli kişilerce fark edilmesi akabinde arama faaliyetleri de başlamıştı.

Yalova Çınarcık'ta öldürülen minik Eylül cinayetinde sır perdesi kalmadı

Yalova'da 6 yaşındaki Eylül'ün ölü bulunması ile alakalı detaylar bir bir ortaya çıkmaya başlıyor. Yalova Çınarcık'ta 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun bavulun içinde ulaşılan cesedi tüm yürekleri kahretmişti. Dışarda oynarken motorla zorla kaçırıldığı belirli kişilerce fark edilmesi akabinde arama faaliyetleri de başlamıştı. Öyle ki zanlı da minik Eylül'ü bulma çalışmalarına dahil olmuş ve saatlerce izinin belli olmaması için arama yapıyor gibi gözükmüştü.

Aradan geçen saatler sonrasında eğitimli köpekler eşliğnde minik Eylül'ün cesedi Yalova Çınarcık'ta kullanılmayan metruk bir binada ve bir bavulun içinde bulunmuştu. Yalova Barosu Başkanı Hakan Gergeroğlu, Çınarcık ilçesinde 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun kaybolduktan bir gün sonra metruk bir binada cesedinin bulunması olayıyla ilgili yargı sürecinin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Gergeroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan olayı üzüntüyle karşıladıklarını ifade ederek, acının bu kez en yakınlarına düştüğünü vurguladı.

Yalova'da yaşayan 6 yaşındaki küçük çocuğun istismar edilmek suretiyle vahşice öldürüldüğünü aktaran Gergeroğlu, şunları kaydetti:

"Tek tesellimiz failin yakalanmış olması olsa da bu ne acımızı hafifletir ne de küçük Eylül’ü geri getirebilir. Her an çocuklarımız şiddete uğramakta, istismar edilmekte, öldürülmekte. Gün oluyor evinde uyuyan çocuklar panzer altında kalarak can veriyor, gün oluyor parkta oynarken katlediliyorlar. Çocukla aynı cümle içine dahi gelmemesi gereken ‘ölüm’ kelimesi çocuklarımızı bir an için bile bırakmıyor."

Yaşanılan her olayın çocukların korunması için acil olarak önlemler alınması gerektiğinin göstergesi olduğunun altını çizen Gergeroğlu, "Bu acı olayın son olması için mücadelemizi sürdürüyor, başta küçük çocuğun ailesi olmak üzere tüm ilimize başsağlığı diliyoruz. Yalova Barosu olarak yargı sürecinin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Koru Beldesi Atakent Mahallesi'nde minik Eylül dün annesinin komşuya gitmesinin ardından evden çıktı. Bir süre sonra eve dönen anne Eylül'ü evde bulamadı. Akşam saatlerine kadar Eylül eve dönmeyince baba Nurettin Umutlu, jandarmaya kızının kayıp olduğunu bildirdi. Jandarmanın başlattığı araştırmada Eylül Umutlu'nun son olarak akşam saatlerinde Atakent Mahallesi'nde bir futbol sahasında görüldüğü belirlendi. Bunun üzerine jandarma ile AFAD ekipleri mahalle sakinleriyle birlikte bölgede arama başlattı. Sabaha kadar süren aramalardan sonuç alınamadı. Dün sabah ekipler, bölgedeki terk edilmiş binaları didik didik aramaya başladı. Eylül'ün cesedi, evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki terk edilmiş binanın bodrumunda bavul içinde bulundu. Yapılan ilk incelemede küçük Eylül'ün tecavüze uğramış olabileceği ihtimali bulunduğu tespit edildi. Eylül'ün cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin saptanması için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Katilin bulunması için harekete geçen güvenlik güçleri çok sayıda kişinin bilgisine başvurdu. Görgü tanıkları dün öğleden sonra bisikletle bavul taşıyan bir kişinin eşkalini verince, jandarma bu eşkale uyan kişileri araştırdı.

KENDİSİ DE ARAMIŞ

Uyuşturucu bağımlısı Murat Şahin A, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. İşsiz olan ve dün mahalleliyle birlikte Eylül'ü arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıkan zanlının suçunu itiraf ettiği belirtildi.

TUTUKLANDI

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 5 yaşındaki Eylül Umutlu adlı kız çocuğunu kaçırarak metruk bir binada öldüren Murat Şahin Akyüz adlı zanlı çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Yalova'nın Çınarcık ilçesi Koru beldesi Atakent Mahallesi'ndeki kalıcı konutların önünde bulunan çocuk parkından kaçırılan 5 yaşındaki Eylül U. isimli kız çocuğu ölü bulunmuştu. Kızı bonzai bağımlısı 23 yaşındaki Murat Şahin Akyüz adlı şahsın çocuk parkından kaçırdıktan sonra tecavüz edip öldürdüğü iddia edildi. Olayın ardından gözaltına alınan şahıs, jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Katil zanlısı savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından vahşice adam öldürmek suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BONZAİ GÜNDEMDE

Doğal olmayan ortamlarda üretilen bu sentetik madde, son derece büyük riskleri de beraberinde getiriyor. Tek bir dozda bile ölüme kadar götürebilen bonzai bir anda korku, öldüğünü düşünme, halüsinasyon gibi etkilere sahip.

Çeşitli kimyasalların bazı bitkilerin yapraklarına emdirilmesiyle yapılan bonzai, kurutulmuş ot halinde satılıyor. Verilere göre Türkiye’de yaklaşık 500 bin kişi bonzai kullanıyor. Bu korkunç zehir kullanıcılarda kan basıncında hızlı artış ve nabız yükselmesi, şiddetli ağız kuruluğu, göz kızarıklığı, halüsinasyon hayal görme, ortam seçememe nerede olduğunu hatırlayamama, geçici körlük ve geçici felç durumu etkileri yaratıyor.

Geçici felç etkisi nedeniyle de kullanıcılar, yaşayan ölülere, yani zombilere dönüyor. Türkiye’de yaklaşık 500 bin kişi bonzai kullanıyor. Bonzai kullananların yüzde 5’i 9-13 yaş aralığında. Yılda yaklaşık 400 kişi bonzaiden hayatını kaybediyor. Tedavi olmak için AMATEM’e başvuranların sayısı yılda 6 bin civarında.

En yüksek ölüm oranı yüzde 49 ile İstanbul’da. İkinci şehir yüzde 10 ile Antalya. Üçüncü ise yüzde 7 ile Adana.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir