Yarasa gübresi torbası; 350 tl

40 yıl önce keşfettiği 300 metre derinlikteki mağaradan çıkardığı yarasa gübrelerinin torbasını 350 TL'den satıyor

Haberler 13.01.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doal güzellikleriyle bilinen Takoran Vadisinde son zamanlarda baz vatandalar tarafndan obruk ve maaralarda yarasa gübresi kefedildi. Ba ve bahçelerde kullanlan ve çok verimli olduu bilinen gübre 300 metre derinlikten zor artlar altnda çkartlyor.

TORBASI 350 TLDEN SATILIYOR

çiftçiler tarafndan tarlann verimini artrmak amacyla kullanlan yarasa gübresi, 7 kii tarafndan maara ve obruklardan zor artlar altnda toplanp çkarlyor.

Toplad gübreleri satn yaparak aile geçindirdiini ve 7 kiinin de yannda çaltn ifade eden Hasan Nural, Kimse bu ii yapmak istemiyor, çok zor ve yorucu bir i, metrelerce uzunluktaki maaradan çuvallarla toplayp getiriyoruz dedi.

Bugüne kadar böyle bir iin yaplmadn söyleyen Hasan Nural unlar kaydetti:

Bölgemizde bu tür maaralar çok var keif edilerek turizme kazandrlmas gerekiyor, böyle bir gübrenin ie yaradn bilmiyorduk maaralarda zor artlarda çalyoruz. Bölgede benim yaptm ii kimse yapmyor, hem yorucu hem de ura isteyen bir itir, ben gübreleri toplamak için 7 kiiyle birlikte maaralarda çalarak gübreleri gün yüzüne çkarp 50 kiloluk bir torbay 350 TLden çiftçilere satyorum, yarasa gübresi çok faydal bir gübre kuruduktan sonra tarlada kullanlmas tarladaki verimi artryor, biz de bu ii yaparak ekmeimizi kazanyoruz.

Ana Sayfaya Git