Yarın (9 Şubat) İstanbul'da okullar tatil mi? İşte 9 Şubat'ta tatil olan iller listesi! Valilik açıkladı!

Kar, soğuk, buz derken, okullar için ikinci dönem de geldi çattı. Ancak yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerdeki öğrenciler ikinci döneme 8 Şubat'ta başlayamadı. Peki 9 Şubat'ta okullar tatil mi? 9 Şubat'ta İstanbul'a kar tatili var mı? Kars, ardahan'da 9 Şubat'ta okullar tatil mi? İstanbul Valiliği 9 Şubat için açıklama yaptı mı?

Haberler 08.02.2016 - 16:40 Son Güncelleme : 08.02.2016 - 16:40

Kar, soğuk, buz derken, okullar için ikinci dönem de geldi çattı. Ancak yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerdeki öğrenciler ikinci döneme 8 Şubatta başlayamadı. Peki 9 Şubatta okullar tatil mi? 9 Şubatta İstanbula kar tatili var mı? Kars, ardahanda 9 Şubatta okullar tatil mi? İstanbul Valiliği 9 Şubat için açıklama yaptı mı?

Peki yarın 9 Şubat pazartesi günü okullar tatil edilir mi? Valiliklerden henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yok.

Kar Yağışı ne Kadar Sürecek? MARMARA BÖLGESİ; Edirne, Trakya, çanakkale dışında, İstanbul başta olmak üzere marmara bölgesinde salı gecesinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor! Salı günü yağmur olarak başlayacak yağış salı gecesi yer yer karla karışık yağmur ve kara çevirecek. Salı günü sulu kar olarak devam edecek yağış akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimler dahil havanın daha da soğumasıyla yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Salı günü kar yağışı aralıklarla devam edecek. Salı akşam saatlerinde kar yağışı etkisini iyice arttıracak yeni yıla geçişte gecenin ilerleyen saatlerinde yoğun kar ve fırtına etkili olacak. Ayrıca buzlanmaya karşıda tedbirli olunması gerekir. Kar yağışı aralıklarla cumartesi gününe kadar devam edecek ! Sakarya,Bursa,Kocaeli, Düzce, Balıkesir, Yalova, Bilecik tedbirinizi alın ! Balıkesirde yağış ara ara etkisini arttıracak! Sakarya,Bursa,Yalovada cuma,cumartesi yoğun şekilde devam edecek! KARADENİZ BÖLGESİ: Boludan itibaren başlayacak kar yağışı, karadeniz bölgesini kuşatacak! Salıdan cumaya kar var, Batı karadeniz de perşembe yağış kesebilir. Zonguldakta Salı yoğun kar başlayacak cumartesine kadar devam edecek! Kastamonu,Sinop Orta Karadeniz dahil çarşambadan itibaren etkilenecek, Doğu Karadeniz iste Trabzon,Rize,Giresun,Artvin çevrelerinde kar yağışı özellikle perşembeden itibaren etkili olacak pazara kadar sürecek! İç ANADOLU BÖLGESİ: Başkent Ankarada, Salı ve Salı hafif olmak üzere kar yağışı bekleniyor. Ankaora ve çevresinde kurak yağışsız bir yılbaşı bekleniyor. Eskişehirde sadece çarşamba günü hafif olmak üzere kar bekleniyor. Maalesef ki kurak bir yılbaşı İç Anadoluyu bekliyor... Ancak İç Anadolunun doğusu, Sivas, Kayseri, Yozgat, çevrelerinde çarşambadan itibaren kar etkili olması bekleniyor. Gece sıcaklıkları oldukça düşecek buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunması gerekiyor. DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Erzurum, Bingöl ve çevre civarlarda hatta doğu anadolunun tamamında ağır bir kar yağışı bekleniyor.. Salı,cuma,cumartesi hatta pazara kadar yoğun kar bekleniyor! Buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunması gerekiyor. GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Adıyaman,Diyarbakır,Mardin çevrelerinde yağış var, yağışlar perşembe gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. ŞanlıUrfa da dahil cuma günü karla karışık yağmur ve kar bekleniyor! EGE BÖLGESİ: Yağışlardan pek etkilenmeyecek iç ege de sadece çarşamba-perşembe arası hafif kar yağışları görülebilir. Ancak oldukça soğuk bir hava yılbaşında etkili olacak. İzmir,Denizli, Aydın, Manisa çok bulutlu ve çok soğuk olacak. Kütahya,Afyon çevrelerinde çarşamba ve perşembe çok hafif bir kar görülebilir. AKDENİZ BÖLGESİ: Antalya, Muğla civarı yeni yılda parçalı bulutlu ancak soğuk bir havada girecek. Akdenizin doğusunda perşembe ve cuma yağmur etkili olabilir.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili oln kar yağışı nedeniyle Ağrı merkez ve ilçelerinde 8 Şubat Pazartesi günü tüm okulların tatil edildiği bildirildi. Ağrıda tkisini rttırrk devam eden kar yağışı hayatı olumsuz tkildi. Ağrıd gece gç saatlrind bşlyn kar yağışı birçk köy ylunu ulşım kapatırken, kent merkezinde ise ulaşımın aksamasına ndn oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kent merkezinde kar klınlığı 77 sntimetreye ulaşırken, vatandaşlar kar yağışı altında yürümkt zorluk çekiyor. Kr yağışının etkili olduğu knt merkezinde belediye ekipleri yl açma çlışmlrın aralıksız devam drkn, İl Özl İdare ve karaylları ekipleri ise kapanan köy ve mzra yollarını çmk için çalışmalarını sürdürüyor.

Hangi ilde 9 Şubat kar tatili var detaylar oluştuğu anda bu sayfa da paylaşacağız

Ana Sayfaya Git