Yarın (9 Şubat) İstanbul'da okullar tatil mi? İşte 9 Şubat'ta tatil olan iller listesi! Valilik açıkladı!

Kar, soğuk, buz derken, okullar için ikinci dönem de geldi çattı. Ancak yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerdeki öğrenciler ikinci döneme 8 Şubat'ta başlayamadı. Peki 9 Şubat'ta okullar tatil mi? 9 Şubat'ta İstanbul'a kar tatili var mı? Kars, ardahan'da 9 Şubat'ta okullar tatil mi? İstanbul Valiliği 9 Şubat için açıklama yaptı mı?

Yarın (9 Şubat) İstanbul'da okullar tatil mi? İşte 9 Şubat'ta tatil olan iller listesi! Valilik açıkladı!

Kar, soğuk, buz derken, okullar için ikinci dönem de geldi çattı. Ancak yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerdeki öğrenciler ikinci döneme 8 Şubat'ta başlayamadı. Peki 9 Şubat'ta okullar tatil mi? 9 Şubat'ta İstanbul'a kar tatili var mı? Kars, ardahan'da 9 Şubat'ta okullar tatil mi? İstanbul Valiliği 9 Şubat için açıklama yaptı mı?

Peki yarın 9 Şubat pazartesi günü okullar tatil edilir mi? Valiliklerden henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yok.

Kar Yağışı ne Kadar Sürecek? MARMARA BÖLGESİ; Edirne, Trakya, Çanakkale dışında, İstanbul başta olmak üzere marmara bölgesinde salı gecesinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor! Salı günü yağmur olarak başlayacak yağış salı gecesi yer yer karla karışık yağmur ve kara çevirecek. Salı günü sulu kar olarak devam edecek yağış akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimler dahil havanın daha da soğumasıyla yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Salı günü kar yağışı aralıklarla devam edecek. Salı akşam saatlerinde kar yağışı etkisini iyice arttıracak yeni yıla geçişte gecenin ilerleyen saatlerinde yoğun kar ve fırtına etkili olacak. Ayrıca buzlanmaya karşıda tedbirli olunması gerekir. Kar yağışı aralıklarla cumartesi gününe kadar devam edecek ! Sakarya,Bursa,Kocaeli, Düzce, Balıkesir, Yalova, Bilecik tedbirinizi alın ! Balıkesir'de yağış ara ara etkisini arttıracak! Sakarya,Bursa,Yalova'da cuma,cumartesi yoğun şekilde devam edecek! KARADENİZ BÖLGESİ: Bolu'dan itibaren başlayacak kar yağışı, karadeniz bölgesini kuşatacak! Salıdan cumaya kar var, Batı karadeniz de perşembe yağış kesebilir. Zonguldakta Salı yoğun kar başlayacak cumartesine kadar devam edecek! Kastamonu,Sinop Orta Karadeniz dahil çarşambadan itibaren etkilenecek, Doğu Karadeniz iste Trabzon,Rize,Giresun,Artvin çevrelerinde kar yağışı özellikle perşembeden itibaren etkili olacak pazara kadar sürecek! İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Başkent Ankara'da, Salı ve Salı hafif olmak üzere kar yağışı bekleniyor. Ankaora ve çevresinde kurak yağışsız bir yılbaşı bekleniyor. Eskişehir'de sadece çarşamba günü hafif olmak üzere kar bekleniyor. Maalesef ki kurak bir yılbaşı İç Anadoluyu bekliyor... Ancak İç Anadolunun doğusu, Sivas, Kayseri, Yozgat, çevrelerinde çarşambadan itibaren kar etkili olması bekleniyor. Gece sıcaklıkları oldukça düşecek buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunması gerekiyor. DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Erzurum, Bingöl ve çevre civarlarda hatta doğu anadolunun tamamında ağır bir kar yağışı bekleniyor.. Salı,cuma,cumartesi hatta pazara kadar yoğun kar bekleniyor! Buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunması gerekiyor. GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Adıyaman,Diyarbakır,Mardin çevrelerinde yağış var, yağışlar perşembe gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. ŞanlıUrfa da dahil cuma günü karla karışık yağmur ve kar bekleniyor! EGE BÖLGESİ: Yağışlardan pek etkilenmeyecek iç ege de sadece çarşamba-perşembe arası hafif kar yağışları görülebilir. Ancak oldukça soğuk bir hava yılbaşında etkili olacak. İzmir,Denizli, Aydın, Manisa çok bulutlu ve çok soğuk olacak.  Kütahya,Afyon çevrelerinde çarşamba ve perşembe çok hafif bir kar görülebilir. AKDENİZ BÖLGESİ: Antalya, Muğla civarı yeni yılda parçalı bulutlu ancak soğuk bir havada girecek. Akdenizin doğusunda perşembe ve cuma yağmur etkili olabilir.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olаn kar yağışı nedeniyle Ağrı merkez ve ilçelerinde 8 Şubat Pazartesi günü tüm okulların tatil edildiği bildirildi. Ağrı'da еtkisini аrttırаrаk devam eden kar yağışı hayatı olumsuz еtkilеdi. Ağrı'dа gece gеç saatlеrindе bаşlаyаn kar yağışı birçоk köy yоlunu ulаşımа kapatırken, kent merkezinde ise ulaşımın aksamasına nеdеn oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kent merkezinde kar kаlınlığı 77 sаntimetreye ulaşırken, vatandaşlar kar yağışı altında yürümеktе zorluk çekiyor. Kаr yağışının etkili olduğu kеnt merkezinde belediye ekipleri yоl açma çаlışmаlаrınа aralıksız devam еdеrkеn, İl Özеl İdare ve karayоlları ekipleri ise kapanan köy ve mеzra yollarını аçmаk için çalışmalarını sürdürüyor.

Hangi ilde 9 Şubat kar tatili var detaylar oluştuğu anda bu sayfa da paylaşacağız

Kaynak: Diyarbakır Söz