Yarısı dağda yarısı toprakta

Evlat nöbetindeki anne: Gençlerimizin yarısı dağda yarısı toprağın altında

Haberler 18.09.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyen 233 aile, evlat nöbetinde 746nc güne girdi. 2017 ylnda olu Bayram (19) ie gönderdikten sonra bir daha haber alamayan Ayten Elhaman, evladn alana kadar mücadelesini sürdüreceini belirterek, Gençlerimizin yars dada yars topran altnda, istemiyoruz artk. Beni duyuyorsan, görüyorsan kaçp, gel olum. Bak 4 yldr burada mücadele veriyorum, seni her yerde aradm dedi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 233 ailenin 746 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 32 oldu.

OLUMU ALACAIM

Diyarbakrda, 2017 ylnda olu Bayram ie gönderdikten sonra bir daha haber alamayan Ayten Elhaman, çocuunun PKK ve HDP tarafndan kaçrldn belirterek, unlar kaydetti:

4 yldr evladma hasretim. PKK ve siyasi uzants HDP evlatlarmz kaçrp götürmü. Evlatlarmzdan ne istediler? Getirsinler evlatlarmz. unu bilsinler ki biz bu çadr terk etmeyeceiz. Sonunda ölüm bile olsa bu mücadeleye devam edeceiz. Evlatlarmz alacaz inallah. 4 yldr evladmn sesine, kokusuna hasret kaldm. Biz kendi halinde geçinen insanlardk. Ben evladm ie yolladm, sabah ie gitti, gidi o gidi. Ne haklar var? Niye bizden çalp götürüyorlar evlatlarmz? 5-6 ay önce kendi internet sitelerinde olumu öldü diye yaynlamlar. Ben olumun öldüüne inanmyorum. Olumu oradan alacam. Artk çocuklar ölmesin, gençlerimiz ölmesin; gençlerimiz okusunlar. Ellerinden kalemi alp da götürüp dalarda talarda öldürmesinler. Gençlerimizin yars dada yars topran altnda, istemiyoruz artk. Evlatlarmz yetitirmek istiyoruz. Niye bir polis ya da doktor olmasnlar ki? HDP milletvekillerinin çocuklar Avrupada okuyor, bizim çocuklarmz da dalarda talarda çürütüyorlar. Olum beni duyuyorsan, görüyorsan kaçp, gel. Bak 4 yldr burada mücadele veriyorum. Seni her yerde aradm. Güçlü bir devletimiz var. Kaç, gel, güçlü devletimize sn.

ANNELERN EYLEM

Vandan 7 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Faruk için Karstan gelen anne Rahime Taç, olunu çok merak ettiini, u ana kadar ondan bir haber alamadn söyledi.

Evladn çok özlediini, onun için sürekli gözya döktüünü anlatan Taç, Faruk seni çok özlüyorum. Geri gel artk. Evladm HDP ve PKKdan istiyorum, o benim tek çocuum. Olumu kandrdlar, 15 yanda daa götürdüler. Ne olur brakn artk. diye konutu.

Baba Celil Begda ise her türlü zorlua ramen eylemlerini devam ettirdiklerini dile getirdi.

Mücadeleleri sonucu birçok çocuun dadan dönmesini saladklarn ifade eden Begda, tüm çocuklarn dadan inmesini temenni ettiklerini aktard.

Olunu HDPden istediini belirten Begda, öyle devam etti:

HDP çocuklarmz braksn. Eer gerçekten Kürtleri savunuyorlarsa, samimi iseler bu çocuklar braksnlar. Tüm anne ve babalara sesleniyorum; herkes çocuuna sahip çksn. Olum, arkadalarnla birlikte kaçn gelin, devlete snn. Anne ve babalarnzn kucana gelin. Herkes anne ve babasnn yannda ve mutlu, gelin bu mutluluu biz de yaayalm.

Ana Sayfaya Git