Yaşam mücadelesini kazandılar

Diyarbakır'da, doğum yaptıktan 29 gün sonra bebeğiyle koronavirüse yakalanan Ş.E. (29), yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini 12 gün sonra kazanıp, servise alındı. Ş.E., hastalığı hafif geçirip atlatan kızına kavuşacağı günü bekliyor.

Haberler 20.06.2020 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan .E., 1 Maysta kz bebek dünyaya getirdi. Anne olmann mutluluunu yaayan .E., 30 Maysta yüksek ate, nefes darl ve öksürük ikayetiyle Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine bavurdu. Yaplan Covid-19 testi pozitif çkan .E., hastanede tedaviye alnd. Kznn da koronavirüse yakaland belirlenen .E., 4 Haziranda durumu kötüleip nefes alamaynca mekanik ventilatöre balanarak entübe edildi. Kz, hastal ksa sürede atlatan .E., salk çalanlarnn youn çabasyla 16 Haziranda yaam mücadelesini kazand, servise alnd. .E.nin durumunun iyiye gitmesi hem ailesini hem de hastane çalanlarn sevindirdi.

YOUN ENERJ GEREKTREN BR SÜREçT

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekim Yardmcs Uzm. Dr. Yenal Karakoç, .E.yi hayatta tutmak için büyük bir enerji sarf ettiklerini söyledi. Salk çalanlarnn scak havada tulumla hastalar iyiletirmek için saatlerce ter döktüünü belirten Uzm. Dr. Karakoç, unlar söyledi:

29 günlük yeni doan bir bebei vard. Hastanemizde deerlendirildi ve yat verildi. Takibine baladk. Solunum sknts artnca youn bakmmza aldk. 4 Haziranda hastamzn youn bakmda solunum sknts daha fazla artnca entibasyon dediimiz mekanik ventilatöre baland. Tabi bu youn bakm süreci bizim için meakkatli, çok youn çalma, enerji gerektiren bir süreçti. 12 gün boyunca hastamz mekanik ventilatörde takip ettik. Ayn 16snda hastamz mekanik ventilatörden ayrld. çok büyük bir mutluluk yaadk. 29 yanda genç bir hastamz ve 45 günlüe ulam bir yeni doan bebei vard. Hem bir evlad annesiz brakmama, hem gencecik bir anneyi yeniden hayata tutturma baars. Ekip olarak çok büyük bir mutluluk yaratt bizde. Covid-19 sürecinde hakikaten genç hastalarmz için, yal hastalarmz için sarf ettiimiz emek haddinden fazla. Diyarbakr çok scak. Diyarbakrda da arkadalarmz o tulum içerisinde saatlerce ter dökerek hastalarmz hayatta tutundurmak için çaba harcyor. Bu mutluluk bizim için hakikaten çok büyük bir enerji kayna oldu. Tek hedefimiz u an youn bakmda yer alan entübeli hastalarmz ekstübe dediimiz yani mekanik ventilatörden ayrmak. Youn bakmda takip ettiimiz hastalar servis sürecine getirebilmek. Servisteki hastalarmz youn bakm sürecine geçmeden taburcu edip evlerine alabilmek. Bunun için büyük çaba harcayan bir ekip var.

BU MÜCADELEDE HERKESN DUYARLI OLMASI GEREKYOR

Koronavirüse kar verilen mücadeleye herkesin duyarl olmas gerektiini ifade eden Uzm. Dr. Karakoç, Lütfen çarlara uyalm. Maskeye, sosyal mesafe kuralna ve hijyen kurallarna uymaya devam edelim. çünkü bu mücadele sadece salk çalanlarnn kaldrabilecei bir mücadele deildir. Halkmzn ve tüm vatandalarmzn bu konuda duyarllk göstermesi gerekiyor. Bu kurallara uyulmas gerekiyor. Özellikle etrafnda PCR testi pozitif olan veya temas olan herkesin kendisini pozitifmi gibi kabul edip, ona göre önlemlerini almas gerekiyor. Toplu yerlere, trafie, ite toplu tama alanlarna, her yere gittiimizde maske ve mesafeye dikkat edelim. Evimizde bu kurallara uymaya devam edelim. Eer bu mücadeleye hep birlikte el verirsek muhakkak baaracamza inanyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git