Yavuz'a tahliye

Açığa alınan Şişli belediye başkan yardımcısının ''örgüt üyeliği'' davasında tahliye kararı

Haberler 16.04.2021 - 01:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü PKK/KCK soruturmasnda tutuklanan ve aça alnan ili Belediye Bakan Yardmcs Cihan Yavuzun Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 10 yla kadar hapis cezas istemiyle yargland davann ilk durumasnda, adli kontrol artyla tahliyesine karar verildi.

stanbul 29. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuklu sank Cihan Yavuz getirildi. Cihan Yavuz kimlik sorgusunda, belediye bakan yardmcs meclis üyesi olduunu ve aylk gelirinin 10 bin lira olduunu belirtti. Durumay CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolu da izledi.

HERHANG BR ÖRGÜTTEN TALMAT ALMAM SÖZ KONUSU OLAMAZ

Sank Cihan Yavuz savunmasnda, Söz konusu iddialar, 2016-2019 tarihleri döneminde HDPli olduum döneme aittir. O dönem parti içinde yaplm miting ve kongre çalmalardr. Herhangi bir yasad örgütle iltisak kesinlikle yoktur dedi. Yavuz, Emek ve Demokrasi Güç Birlii Mitingi yaplmt. Buna HDP de katlmt. Biz de bu mitinge katlma çars yapmtk. Bir basn kanal, miting hakknda bilgi almak isteyip miting gündemini sordu. O dönem açlk grevleri vard. HDPde açlk grevlerinin son bulmas anlamnda gündemi vard. Ben de demeç verdim. Bunun için herhangi bir örgütten talimat almam söz konusu olamaz. Kabul etmiyorum. diye konutu.

TUTUKSUZ YARGILANMAYI TALEP ETT

Örgüt evini ziyaret ettii iddiasn reddederek Hemeri derneklerini ziyaret ettik diyen Cihan Yavuz, 2016 tarihinde HDP l komisyon isimli Whatsapp grubuna att WhatsApp mesaj için ise HDP Sultanbeyli ilçesindeki bir yönetici Rüstem beyin olunun ölümü nedeniyle ehit dütü diye bilgi vermek amaçl mesaj attm. Sonradan yaptm aratrmaya göre Rüstem Beyin olunun örgütle alakas olduu da belli deil, örenciymi. Burada amacm bir örgüt üyesine ehit demek deildir. Yöneticimize destek olmak amaçl gelen mesaj gönderdim. nsani olarak grubu bilgilendirmek amacyla attm mesajdr eklinde konutu. Örgütün kurulu yl dönümü olan 27 Kasm 2016da örgüt mensuplarnn resimlerinin bulunduu etkinlie katld eklindeki iddiaya ise Yavuz, Siyasetçiyim. Zaman zaman birçok yerde fotoraf çekiliriz. Nerede çekilmi hatrlamyorum. 27sinde çekilmi fotoraflarn örgütün yldönümü sebebiyle çekilmi gibi yanstlmasn kabul etmiyorum. Gece yars operasyonu ile gözaltna alndm. Cezaevine girerken korona oldum, 23 gün hücrede kaldm. Hem maddi, hem manevi zorluk çekmekteyim. Açk kimliim belli, ailemin bakmyla mesulum. Tutuksuz yarglanmay talep ederim dedi. Yavuzun avukatlarndan Özgür Deniz Adal da müvekkilinin tahliyesini talep etti. Duruma savcs, sann tutukluluunun devamn talep etti.

ADL KONTROLLE TAHLYESNE KARAR VERLD

Mahkeme heyeti, sank Cihan Yavuzu stanbulu terk etmeme, haftada iki gün imza vermesi ve yurtdna çk yasayla tahliyesine karar verdi. Mütalaasn hazrlamas için dosyann savcla gönderilmesine karar veren mahkeme, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git