Yeni Türkiye’de ekonominin patronu kim olacak?

Seçimlerde AKP'nin yüzde 49 oy almasının ardından yeni kurulacak hükümette Ekonomi Bakanı'nın kim olacağı merak konusu oldu.

Haberler 02.11.2015 - 14:13 Son Güncelleme : 02.11.2015 - 14:13

1 Kasım seçimlerinde AKPnin yüzde 49luk oy oranı ile tek başına iktidar olmasının ardından gözler kurulacak yeni hükümete çevrildi. Yeni hükümette ekonominin başına önceki hükümetlerde olduğu gibi Ali Babacanın mı yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğanın damadı Berat Albayrakın mı geçeceği merak konusu oldu.

Berat Albayrak, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde İstanbuldan milletvekili seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğanın büyük kızı Esra Albayrak ile evli olan Berat Albayrak, İstanbul 1. Bölge 6.sıra adayı olarak meclise girmeyi başardı.

PATRON BABACAN MI ALBAYRAK MI OLACAK?

Hürriyetten Aysel Alpin haberine göre, kulislerde Albayrakın yeni hükümette Başbakan Yardımcısı olarak ekonominin dümenine geçip geçmeyeceği konuşulmaya başlandı. Uzun yıllardır ekonomi yönetiminde yer alan ancak 7 Haziran seçimlerinde üç dönem kuralı nedeniyle aday olamayan Ekonomiden Sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da 1 Kasım seçimlerinde yeniden Ankara Milletvekili olarak seçildi.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK Mİ AĞBAL MI?

Babacan ile birlikte uzun süredir Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Mehmet Şimşek de Gaziantep birinci sıradan yeniden vekil seçildi. Ancak uzun yıllar ekonominin en önemli bürokratlarından biri olan Maliye Bakanlığı Müsteşarı iken 7 Haziranda Bayburttan milletvekili seçilen Naci Ağbal da 1 Kasımda yeniden Meclise girmeyi başardı. Bu durumda ekonomi kulislerinde Maliye Bakanlığı koltuğuna Şimşekin mi yoksa Ağbalın mı oturacağı merak konusu oldu.

CANİKLİ, MALİYEYE Mİ GÜMRÜKE Mİ?

AKP iktidarları döneminde uzun süre Grup Başkanvekilliği yapan ancak adı her kabine değişikliğinde Maliye Bakanlığı için de geçen Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak kabinede yer bulmuştu. 1 Kasım seçimlerinde Giresun Milletvekili olarak yeniden Meclise giren ve Cumhurbaşkanı Erdoğana yakın isimler arasında sıralanan Caniklinin yeni kabinede ekonomi yönetiminde yer alabileceği yorumları yapılıyor.

7 Haziran sonrası kurulan geçici seçim hükümetinde ekonominin patronluğuna getirilen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise memleketi Bingölden yeniden vekil seçildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır