Görüş Bildir

Yeni Türkiye’de ekonominin patronu kim olacak?

Seçimlerde AKP'nin yüzde 49 oy almasının ardından yeni kurulacak hükümette Ekonomi Bakanı'nın kim olacağı merak konusu oldu.

Yeni Türkiye’de ekonominin patronu kim olacak?

1 Kasım seçimlerinde AKP'nin yüzde 49'luk oy oranı ile tek başına iktidar olmasının ardından gözler kurulacak yeni hükümete çevrildi. Yeni hükümette ekonominin başına önceki hükümetlerde olduğu gibi Ali Babacan'ın mı yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın mı geçeceği merak konusu oldu.

Berat Albayrak, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük kızı Esra Albayrak ile evli olan Berat Albayrak, İstanbul 1. Bölge 6.sıra adayı olarak meclise girmeyi başardı.

PATRON BABACAN MI ALBAYRAK MI OLACAK?

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, kulislerde Albayrak'ın yeni hükümette Başbakan Yardımcısı olarak ekonominin dümenine geçip geçmeyeceği konuşulmaya başlandı. Uzun yıllardır ekonomi yönetiminde yer alan ancak 7 Haziran seçimlerinde 'üç dönem' kuralı nedeniyle aday olamayan Ekonomiden Sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da 1 Kasım seçimlerinde yeniden Ankara Milletvekili olarak seçildi.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK Mİ AĞBAL MI?

Babacan ile birlikte uzun süredir Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Mehmet Şimşek de Gaziantep birinci sıradan yeniden vekil seçildi. Ancak uzun yıllar ekonominin en önemli bürokratlarından biri olan Maliye Bakanlığı Müsteşarı iken 7 Haziran'da Bayburt'tan milletvekili seçilen Naci Ağbal da 1 Kasım'da yeniden Meclis'e girmeyi başardı. Bu durumda ekonomi kulislerinde Maliye Bakanlığı koltuğuna Şimşek'in mi yoksa Ağbal'ın mı oturacağı merak konusu oldu.

CANİKLİ, MALİYE'YE Mİ GÜMRÜK'E Mİ?

AKP iktidarları döneminde uzun süre Grup Başkanvekilliği yapan ancak adı her kabine değişikliğinde Maliye Bakanlığı için de geçen Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak kabinede yer bulmuştu. 1 Kasım seçimlerinde Giresun Milletvekili olarak yeniden Meclise giren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimler arasında sıralanan Canikli'nin yeni kabinede ekonomi yönetiminde yer alabileceği yorumları yapılıyor.

7 Haziran sonrası kurulan geçici seçim hükümetinde ekonominin patronluğuna getirilen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise memleketi Bingöl'den yeniden vekil seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi