Yönetmen Mustafa Altıoklar 15 Temmuz paylaşımı başına dert açtı! Hakkında gözaltı kararı

Her fırsatta çarpıcı açıklamalar yapan yönetmen Mustafa Altıoklar'ın 15 Temmuz ile alakalı yaptığı açıklamalar gündeme oturdu. Mustafa Altıoklar'ın paylaşımı twitter'da en çok konuşulan konu olurken, herkes Mustafa Altıoklar kin ve nefretini döktü şeklinde yorumlar yaptı.

Haberler 16.07.2017 - 02:23 Son Güncelleme : 16.07.2017 - 16:45

Her frsatta çarpc açklamalar yapan yönetmen Mustafa Altoklarn 15 Temmuz ile alakal yapt açklamalar gündeme oturdu. Mustafa Altoklarn paylam twitterda en çok konuulan konu olurken, herkes Mustafa Altoklar kin ve nefretini döktü eklinde yorumlar yapt.

Zaman zaman yapt açklamalaryla adndan çok bahsettiren yönetmen Mustafa Altoklarn paylam u ekilde;

KENDLERN DÜMAN GÖSTEREN GAZETEYE DAVA AçMILARDI

Yönetmen Mustafa Altoklar ve oyuncu Bülent Emrah Parlak, kendilerini Türkiye düman gösteren gazeteye dava açacaklarn duyurdu. Oyuncu Ceren Moray, Levent Üzümcü, Bülent Emrah Parlak ve yönetmen Mustafa Altoklar, dün Sabah Gazetesi tarafndan Türkiye Dümanlar balkl haberde yaanan ac üzerinden nefret söylemine devam ettiler eklinde verildi. Bülent Emrah Parlak ve Mustafa Altoklar kendilerini Türkiye düman gösteren gazeteye dava açacaklarn Twitterdan duyurdu.

MUSTAFA ALTIOKLAR HAKKINDA

Mustafa Altoklar, 1958 ylnda Ordunun Ünye ilçesinde dünyaya geldi. Babas fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman bir doktor, annesi ise bir öretmendir.

Anne ve babasnn tayinlerinin ayn yere çkmamas yüzünden dank bir aile hayat yaad. lkokula kadar daysnn Ünyedeki köy evinde yaad. lkokul ça geldiinde Altoklar Ailesi, ablas Emine, kardei Mehmet, anne baba ve Mustafa Ankarada bulutu.

1976 ylnda TED Ankara Kolejinden mezun oldu. 1984 ylnda stanbul Üniversitesi Cerrahpaa Tp Fakültesi/Gazi Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünü tamamlad. Yüksek lisansn da burada tamamlad. Altoklarn uzmanlk alan fizyoterapidir. Oyuncu Sarp Levendolunun daysdr. lk ei Yasemin Erkandan ayrlan Altoklarn bu evliliinden Arya Su adl bir kz dünyaya geldi. 5 yl nianl kald Nehir Erdoan ile 2009 ylnda ayrld.

SNEMA KARYER

1989 ylnda çizgim adl ksa filmiyle sinema çalmalarna balad. Bu film Lozan Film Festivali davetini getirdi. Yurt dnda birçok festivallerde gösterime girdi. çizgimksa filmiyle alt ödül kazand. 1991 ylnda Kl Pay, Ayak Sesleri ve Labsus ve Agoni adl ksa filmlerini çekti. Devamnda çektii 5 ksa film de çeitli ödüllere layk görüldü.

lk sinema filmi 1992 ylnda çektii Denize Hançer Dütü adl film oldu. 1995 ylnda stanbul Kanatlarmn Altnda filmini çekebilmek için memuriyetten istifa etti. Ardndan Ar Roman, Asansör, Banyo filmleri geldi.

ERDOANA HAKARET

Yönetmen Mustafa Altoklar, Nisan 2014te CNN Türkte yaynlanan Aykr Sorularprogramna konuk oldu. Altoklar Babakan Erdoana hakaretlerde bulundu. Programda Ama bir doktor olarak söylüyorum Babakanda Narsistik Kiilik Bozukluu var. Geri dönü yapamaz. Kendisine rapor vermek lazm 46 raporu... deyince büyük tepki toplamt.

YÖNETMEN OLDUU FLMLER

Acayip Hikyeler, Behzat ç. Bir Ankara Polisiyesi, Kelebek çkmaz, Yasak Elma, Beyzann Kadnlar, Banyo, Üçüncü Türden Yakn likiler, çnaralt, 3. Tür, Lise Defteri, O imdi Asker, Fosforlu Cevriye, Asansör, Öldürme Üzerine Küçük Bir Film, Ar Roman, stanbul Kanatlarmn Altnda, Denize Hançer Dütü, çizgim, Lapsus ve Agoni, Ayak Sesleri

SENARYOSUNU YAZDIKLARI

Emret Komutanm, Yasak Elma, Banyo, Beyzann Kadnlar, çnaralt, Lise Defteri, O imdi Asker, Artk Sevmeyeceim, Asansör, Ar Roman, stanbul Kanatlarmn Altnda, Denize Hançer Dütü, çizgim

YAPIMCILIINI ÜSTLENDKLER

Gece Gündüz, Kz Takm, Banyo, Lise Defteri, Asansör, Öldürme Üzerine Küçük Bir Film, Denize Hançer Dütü

OYUNCULUK YAPTIKLARI

Ünye de Fatsa Aras, Komser ekspir, Dansöz, Ar Roman, stanbul Kanatlarmn Altnda, Emret Komutanm 1.bölüm

Ana Sayfaya Git