Görüş Bildir

Yönetmen Mustafa Altıoklar 15 Temmuz paylaşımı başına dert açtı! Hakkında gözaltı kararı

Her fırsatta çarpıcı açıklamalar yapan yönetmen Mustafa Altıoklar'ın 15 Temmuz ile alakalı yaptığı açıklamalar gündeme oturdu. Mustafa Altıoklar'ın paylaşımı twitter'da en çok konuşulan konu olurken, herkes Mustafa Altıoklar kin ve nefretini döktü şeklinde yorumlar yaptı.

Yönetmen Mustafa Altıoklar 15 Temmuz paylaşımı başına dert açtı! Hakkında gözaltı kararı

Her fırsatta çarpıcı açıklamalar yapan yönetmen Mustafa Altıoklar'ın 15 Temmuz ile alakalı yaptığı açıklamalar gündeme oturdu. Mustafa Altıoklar'ın paylaşımı twitter'da en çok konuşulan konu olurken, herkes Mustafa Altıoklar kin ve nefretini döktü şeklinde yorumlar yaptı.

Zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla adından çok bahsettiren yönetmen Mustafa Altıoklar'ın paylaşımı şu şekilde;

KENDİLERİNİ DÜŞMAN GÖSTEREN GAZETEYE DAVA AÇMIŞLARDI

Yönetmen Mustafa Altıoklar ve oyuncu Bülent Emrah Parlak, kendilerini 'Türkiye düşmanı' gösteren gazeteye dava açacaklarını duyurdu. Oyuncu Ceren Moray, Levent Üzümcü, Bülent Emrah Parlak ve yönetmen Mustafa Altıoklar, dün Sabah Gazetesi tarafından ‘Türkiye Düşmanları’ başlıklı haberde yaşanan acı üzerinden nefret söylemine devam ettiler şeklinde verildi. Bülent Emrah Parlak ve Mustafa Altıoklar kendilerini “Türkiye düşmanı” gösteren gazeteye dava açacaklarını Twitter’dan duyurdu.

MUSTAFA ALTIOKLAR HAKKINDA

 Mustafa Altıoklar, 1958 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde dünyaya geldi. Babası fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı bir doktor, annesi ise bir öğretmendir.

Anne ve babasının tayinlerinin aynı yere çıkmaması yüzünden dağınık bir aile hayatı yaşadı. İlkokula kadar dayısının Ünye'deki köy evinde yaşadı. İlkokul çağı geldiğinde Altıoklar Ailesi, ablası Emine, kardeşi Mehmet, anne baba ve Mustafa Ankara'da buluştu.

1976 yılında TED Ankara Koleji’nden mezun oldu. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi/Gazi Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nü tamamladı. Yüksek lisansını da burada tamamladı. Altıoklar’ın uzmanlık alanı fizyoterapidir. Oyuncu Sarp Levendoğlu'nun dayısıdır. İlk eşi Yasemin Erkan'dan ayrılan Altıoklar'ın bu evliliğinden Arya Su adlı bir kızı dünyaya geldi. 5 yıl nişanlı kaldığı Nehir Erdoğan ile 2009 yılında ayrıldı.

SİNEMA KARİYERİ

1989 yılında “Çizgim” adlı kısa filmiyle sinema çalışmalarına başladı. Bu film “Lozan Film Festivali" davetini getirdi. Yurt dışında birçok festivallerde gösterime girdi. “Çizgim”kısa filmiyle altı ödül kazandı. 1991 yılında “Kıl Payı, Ayak Sesleri” ve “Labsus ve Agoni” adlı kısa filmlerini çekti. Devamında çektiği 5 kısa film de çeşitli ödüllere layık görüldü.

İlk sinema filmi 1992 yılında çektiği “Denize Hançer Düştü” adlı film oldu. 1995 yılında “İstanbul Kanatlarımın Altında” filmini çekebilmek için memuriyetten istifa etti. Ardından “Ağır Roman, Asansör, Banyo” filmleri geldi.

ERDOĞAN’A HAKARET

Yönetmen Mustafa Altıoklar, Nisan 2014’te CNN Türk'te yayınlanan “Aykırı Sorular”programına konuk oldu. Altıoklar Başbakan Erdoğan'a hakaretlerde bulundu. Programda “Ama bir doktor olarak söylüyorum Başbakan'da ‘Narsistik Kişilik Bozukluğu’ var. Geri dönüş yapamaz. Kendisine rapor vermek lazım 46 raporu...” deyince büyük tepki toplamıştı.

YÖNETMEN OLDUĞU FİLMLER

Acayip Hikâyeler, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Kelebek Çıkmazı, Yasak Elma, Beyza'nın Kadınları, Banyo, Üçüncü Türden Yakın İlişkiler, Çınaraltı, 3. Tür, Lise Defteri, O Şimdi Asker, Fosforlu Cevriye, Asansör, Öldürme Üzerine Küçük Bir Film, Ağır Roman, İstanbul Kanatlarımın Altında, Denize Hançer Düştü, Çizgim, Lapsus ve Agoni, Ayak Sesleri

SENARYOSUNU YAZDIKLARI

Emret Komutanım, Yasak Elma, Banyo, Beyza'nın Kadınları, Çınaraltı, Lise Defteri, O Şimdi Asker, Artık Sevmeyeceğim, Asansör, Ağır Roman, İstanbul Kanatlarımın Altında, Denize Hançer Düştü, Çizgim

YAPIMCILIĞINI ÜSTLENDİKLERİ

Gece Gündüz, Kız Takımı, Banyo, Lise Defteri, Asansör, Öldürme Üzerine Küçük Bir Film, Denize Hançer Düştü

OYUNCULUK YAPTIKLARI

Ünye de Fatsa Arası, Komser Şekspir, Dansöz, Ağır Roman, İstanbul Kanatlarımın Altında, Emret Komutanım 1.bölüm

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir