Yürek burkan manzara!

Hatay’ın belen ilçesinde cuma sabahı ormanlık alanda başlayıp, 3 ilçede yerleşim yerlerine sıçrayan ve dün akşam kontrol altına alınan yangının ardından yürek burkan görüntüler, dün havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

Haberler 12.10.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hatayda 9 Ekimde Belen ilçesinde saat 10.15 sralarnda ormanlk alanda balayan yangn, rüzgarnda etkisiyle ilçedeki yerleim yerine sçrad. Burada bulunan ssume, Müftüler, Fatih ve Sarmaz mahallelerini etkileyen yangn daha sonra skenderun ve Arsuz ilçesindeki birkaç mahalleye de zarar verdi. Evleri yanan vatandalar ve risk bölgesinde oturan mahalle sakinleri güvenlik güçleri tarafndan tahliye edildi. Yangnda can kayb yaanmazken zarar gören bölgelerdeki hasar tespit çalmalar önceki akam yangnn kontrol altna alnmasyla balad. Önceki gün bölgeye giden Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, yangnn tamamen kontrol altna alndn ve gereken tüm çalmalarn ivedilikle yürütüldüünü kaydetti.

ARABALARIMIZI, EYALARIMIZI KAçIRMAYA çALITIK

Yangnn kontrol altna alnmasnn ardndan soutma çalmalar sürerken, sabahn ilk klaryla birlikte alevlerden zarar gören ev ve i yerlerindeki manzara da gün yüzüne çkt. Baz vatandalarn otomobilleri tamamen küle dönerken, çocuklarn bisikletlerinin yanm hali ise yürek burktu. Yangn srasnda bir anda alevlerle kar karya kaldklarn dile getiren Fatih Mahallesi sakini Mustafa Bilgili, büyük korku yaadklarn ve hzlca evlerinden ayrldklarn söyledi. Kendi evinin zarar görmediini ama birkaç komusunun evinin yandn dile getiren Bilgili, Böyle bir korkuyu kimse yaamasn. Biz canmz zor kurtardk. Cierlerimiz yand. Arabalarmz, eyalarmz kaçrmaya çaltk. Rüzgarn etkisi alevleri göklere çkard. Mahalleli kaçmaya balad. Korkunç bir manzarayd diye konutu.

K GENç TELEFONLA KONUURKEN GEL GEL BURADA ENLK VAR DED

Fatih Mahallesi Petek Sitesi sakinlerinden Emine Özdemir (62), yangnn bir andan büyüdüünü ve evinin balkonuna sçradn söyledi. Olunun yardmyla cann kurtarmay baardn kaydeden Özdemir, dar çkarken iki gencin telefonla konumasna ahit olduunu belirterek, Yakanlar göremedim ama o iki genç telefonda birine Gel gel burada enlik var dedi. O an polise söylemek aklma gelmedi. Bizim burada torunlarmzn gelecei yand. çok kötüyüz diye konutu.

YANARAK ÖLMEDMZE ÜKREDYORUZ

Evi zarar gören bir dier mahalle sakini, geri dönüüm içisi Veli Ayyldz ise alevlerin bir anda evlerine ulamasyla birlikte güvenlik güçlerinin kendilerini tahliye ederek baka bir bölgeye götürdüünü söyledi. Geri döndüünde ise evinin küle dönmü odalaryla karlatn kaydeden Ayyldz, hem maddi hem de manevi anlamda zarar gördüklerini dile getirdi. Yangnn rüzgarn etkisiyle bir anda büyüdüünü ifade eden Ayldz, Yanarak ölmediimize ükrediyoruz. Büyük üzüntü içerisindeyiz dedi.

Öte yandan, yangn soutma çalmalar sürerken mahalle sakinlerinin yangn srasnda cep telefonu kamerasyla çektii görüntüler ortaya çkt. Görüntülerde vatandalarn koarak alevlerden kaçt ve bir kadnn da otomobilin içinde yangn görüntüledii srada alad görüldü.

HASAR TESPT çALIMALARI YAPILIYOR

Hatayn Belen ilçesindeki ormanlk alanda 9 Ekimde balayp, Arsuz ve skenderun ilçesindeki yerleim yerlerine sçrayan ve 33 saat sonra kontrol alnan yangnn ardndan, ekiplerin hasar tespit çalmalar balad. Hatay çevre ve ehircilik l Müdürlüü, AFAD, defterdarlk ile Belen Belediyesi ekipleri, ilçeye bal Fatih Mahallesi Petek Sitesinde yangndan zarar gören yerleim yerlerini tek tek gezerek, not ald.

GEçM KAYNAKLARI ALEVLERN ARASINDA KALDI

Hatayn Belen ilçesindeki Fatih Mahallesinde, 9 Ekimde meydana gelen ve dün kontrol altna alnan yangnda evleri, tavuk kümesleri ve aaçlar yanan Mehmet (53) ve Mürüvvet (49) Aksar çifti, tüm geçim kaynaklarnn alevlerin arasnda kalarak küle döndüünü ve her eyin 15 dakika içinde olup bittiini söyleyerek, gözya döktü. Canlarn zor kurtardklarn söyleyen Mürüvvet Aksar, çaresizce emeklerinin yann izlediklerini kaydetti.

EMEKLERMZ TAMAMEN KÜL OLDU

Yllardr ayn yerde oturduklarn ve bahçedeki aaçlar ve kümesteki tavuklarla geçindiklerini dile getiren Mürüvvet Aksar, Yangn kardayd. Gelmez zannettik ama her ey bir anda oldu. Pazara gitmitim. Evde çocuklarm yand zannettim. Koarak geldim. Neyse ki evden çkp, kurtulmular dedi.

Komularyla birlikte tela içinde alevlerin yaklatn gördüklerini ifade eden Mehmet Aksar ise bahçede bulunan nar ve zeytin aaçlarnn kül olduunu belirtti.

Yangn sonras çiftin bahçesinde bulunan bir kaplumbaa da telef olurken aaçlarn hepsinin küle döndüü görüldü.

Ana Sayfaya Git