Yüz binlercesi ele geçirildi!

Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 723 bin 860 kök Hint keneviri ele geçirildi. Operasyonda ayrıca teröristlerin kullandığı bir gözetleme mevzisi imha edildi.

Haberler 18.07.2019 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen operasyonda 723 bin 860 kök Hint keneviri ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN FNANS KAYNAI

Valilikten yaplan açklama göre, l Jandarma Komutanlnca PKKl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce kullanlan snak ve barnaklarn tespit edilerek, içerisindeki silah ve mühimmatn muhafaza altna alnmas, dier malzemelerle snaklarn imha edilmesi, örgüt üyeleriyle ile yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ban somut delillerle ortaya konulmas, operasyon bölgesinde gizlenen uyuturucu ve bunlar gizleyenler bulunarak adalete teslim edilmesi amacyla Hani ilçesinin kuzeyi ile Lice ilçesi kuzeybatsnda kalan dalk ve krsal alanda operasyon yapld.

Kentte 15 Temmuz saat 21.00den itibaren jandarma özel harekat ve komando timleri, polis özel harekat timleri ve güvenlik korucularnn katlmyla balatlan Bayrak-130 ehit Jandarma Uzman çavu Ali Erdinç-02 Müterek Operasyonu önceki gün saat 22.00de baaryla tamamland.

KAMUFLAJ YAPILMILAR

Operasyonda teröristlerce kullanlan, aaç üzerinde dallar arasna gizlenmi gözetleme mevzisi bulunarak kullanlamaz hale getirildi. Yaplan aramalarda 10 ayr noktada 723 bin 860 kök Hint keneviri, keneviri sulamak amacyla tarlalarn içerisinde kurulu ekilde tespit edilen 650 metre uzunluunda hortum ve boru, 500 metre elektrik kablosu ile 3 su motoru ele geçirildi.

Ele geçirilen Hint keneviri numune alnmasnn ardndan dier malzemelerle yerinde imha edildi. Operasyon bölgesindeki adli aramalarda 257 kii ve 58 araç kontrol edildi, bir kii Askerlik Kanunu gereince tebligat yaplarak serbest brakld. Kentte son 4 operasyonda ele geçirilen Hint keneviri says 9 milyon 521 bin 78 köke ulat.

TEMZ TOPLUM DERNE

Avrupa Birlii Uyuturucu Ajansnn 2019 yl raporuna göre, Türkiyede uyuturucu kaynakl ölümlerde dikkat çekici bir art var. Türkiyede neden uyuturucu kullanma ya 8e dütü? Madde bamllyla mücadele ne aamada? Devletin ald önlemler yeterli mi? Madde bamll konusunda kamu ve STK ibirlii yeterli mi? Temiz Toplum Derneinin Genel Bakan Bilal Ay, Hakan Aksaya yorumlad.

Sentetik uyuturucu tehlikesinin kolay ulalabilirlii ve ucuz olmas dolaysyla arttn dile getiren Ay, stanbulda uyuturucu kullanan insan says 500 bin civarnda. Bu da demek oluyor ki sokaktaki her 40 kiiden 1i uyuturucuya bulam durumda Uyuturucu kullanm yann 8e dütüüne vurgu yapan Ay, gerekli önlemler alnmad takdirde bu rakamn daha da küçük yalara düebileceini ifade etti.

KULLANIM YAI 8E DÜTÜ

Bilal Ay, uyuturucu bamllarnn, uyuturucu kullanma sebepleri arasnda ailevi ve ekonomik problemleri gerekçe gösterdiklerini dile getirdi. Ay, Bizim zaafiyetlerimizin de bir sonucu bu, isizlik sorununa çözüm getirilmeli, aileler çocuklarna sarlmal, sevgili göstermeli diye konutu.

Bilal Ay, tedavi sürecinde Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM)nde yatak saylarnn yetersiz olduunu dile getirerek, Aileler, çocuklarn tedaviye ikna etseler bile, aylarca bekleyebiliyorlar. çünkü uyuturucu baml oran dikkate alndnda tedavi merkezlerinin kapasitesi yetersiz dedi.

Ana Sayfaya Git