Zehir tacirlerine şok operasyonlar

Uyuşturucu üretimi ve ticaretine şok operasyonlar gerçekleştirildi. Lice'de yarım ton, Diyarbakır şehir merkezindeki bir haftalık aramalarda 525 kilo esrar ele geçirildi. 19 kişi tutuklandı.

Haberler 27.11.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ehir merkezinde polis, krsalda ise askerin PKKnn finans kayna olan uyuturucuya yönelik ok operasyonlar sonuç vermeye devam ediyor. 4 snakta, yarm ton esrar ele geçirilirken, ehir merkezinde bir haftada yarm ton esrar elde edildi, 19 kii tutukland.

KIRSALDAK OPERASYON

l Jandarma Komutanlnca terör örgütü PKK ile yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ba ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuturucu maddeleri ve bunlar gizleyenleri bularak adalete teslim etmek amacyla sürdürülen Yldrm-7 operasyonu kapsamnda, Lice ilçesi krsal çavundur ve Kulp ilçesi krsal Yüklüce ve Hambuj mahalleleri krsalnda balatlan narko-terörizmle mücadele operasyonu tamamland.

SIINAKLARDA ELE GEçT

Operasyonda, 67 kilosu skunk olmak üzere 448 kilo esrar, 2 tüfek, 3 arjör, 40 fiek, 9 s yaltml emsiye ve tespit edilen 4 snakta çok sayda yaam ve salk malzemesi ile örgütsel içerikli kitap ele geçirildi. Ele geçirilen esrar maddesi ve delil nitelii tayan dier malzemeler muhafaza altna alnrken, dierleri ise imha edildi.

POLSN BR HAFTALIK BLANCOSU

Öte yandan, l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince uyuturucu kullanm ve ticaretinin engellenmesi, sokak satclaryla mücadele edilmesi, terör örgütlerinin uyuturucu üzerinden finansal kaynak salamasnn engellenmesi için 16-25 Kasmda düzenlenen 7 operasyonda, 525 kilo 100 gram esrar ele geçirildi, 6 zanl yakaland.

BALAR LçESNDEK 49 NOKTA

Merkez Balar ilçesi bata olmak üzere merkez ve d ilçelerinde sokak satclarna yönelik düzenlenen 49 farkl operasyonda da 7 kilo 179 gram esrar, 329 gram metamfetamin, 48,93 gram eroin, 3,50 gram kokain, 47 uyuturucu hap ele geçirildi, 20 kii gözaltna alnd. Gözaltna alnan 26 üpheliden 19u tutukland, dierleri serbest brakld.

GENç LçESNDEK ÜPHEL ARAç

Buarada, Bingölün Genç ilçesinde jandarmann takibi sonucu durdurulan araçta 3 kilogram esrar ile 2 bin lira deerinde sahte banknot ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yaplan çalmada, çeitli suçlardan kayd bulunan üphelilerin bulunduu aracn yeri tespit edildi.

Genç ilçesi krsalnda jandarmann dur ihtarna uymayan araçtakiler, 15 kilometre süren takip sonucu durduruldu.

Araçtaki 2 üpheli gözaltna alnd. üphelilerin üst aramasnda ve araçta 3 kilogram toz esrar ile 2 bin lira deerinde sahte para ele geçirildi.

Jandarmadaki ilemlerin ardndan adliyeye sevk edilen üpheliler, çkarldklar hakimlikçe tutukland.

Ana Sayfaya Git