Görüş Bildir

Zehir tacirlerine şok operasyonlar

Uyuşturucu üretimi ve ticaretine şok operasyonlar gerçekleştirildi. Lice'de yarım ton, Diyarbakır şehir merkezindeki bir haftalık aramalarda 525 kilo esrar ele geçirildi. 19 kişi tutuklandı.

Zehir tacirlerine şok operasyonlar

Diyarbakır'da şehir merkezinde polis, kırsalda ise askerin PKK'nın finans kaynağı olan uyuşturucuya yönelik şok operasyonları sonuç vermeye devam ediyor. 4 sığınakta, yarım ton esrar ele geçirilirken, şehir merkezinde bir haftada yarım ton esrar elde edildi, 19 kişi tutuklandı.

KIRSALDAKİ OPERASYON

İl Jandarma Komutanlığı'nca terör örgütü PKK ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek amacıyla sürdürülen Yıldırım-7 operasyonu kapsamında, Lice ilçesi kırsal Çavundur ve Kulp ilçesi kırsal Yüklüce ve Hambuj mahalleleri kırsalında başlatılan narko-terörizmle mücadele operasyonu tamamlandı.

SIĞINAKLARDA ELE GEÇTİ

Operasyonda, 67 kilosu skunk olmak üzere 448 kilo esrar, 2 tüfek, 3 şarjör, 40 fişek, 9 ısı yalıtımlı şemsiye ve tespit edilen 4 sığınakta çok sayıda yaşam ve sağlık malzemesi ile örgütsel içerikli kitap ele geçirildi. Ele geçirilen esrar maddesi ve delil niteliği taşıyan diğer malzemeler muhafaza altına alınırken, diğerleri ise imha edildi.

POLİSİN BİR HAFTALIK BİLANCOSU

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin engellenmesi, sokak satıcılarıyla mücadele edilmesi, terör örgütlerinin uyuşturucu üzerinden finansal kaynak sağlamasının engellenmesi için 16-25 Kasım'da düzenlenen 7 operasyonda, 525 kilo 100 gram esrar ele geçirildi, 6 zanlı yakalandı.

BAĞLAR İLÇESİNDEKİ 49 NOKTA

Merkez Bağlar ilçesi başta olmak üzere merkez ve dış ilçelerinde sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 49 farklı operasyonda da 7 kilo 179 gram esrar, 329 gram metamfetamin, 48,93 gram eroin, 3,50 gram kokain, 47 uyuşturucu hap ele geçirildi, 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 26 şüpheliden 19'u tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

GENÇ İLÇESİNDEKİ ŞÜPHELİ ARAÇ

Buarada, Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarmanın takibi sonucu durdurulan araçta 3 kilogram esrar ile 2 bin lira değerinde sahte banknot ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan kaydı bulunan şüphelilerin bulunduğu aracın yeri tespit edildi.

Genç ilçesi kırsalında jandarmanın "dur" ihtarına uymayan araçtakiler, 15 kilometre süren takip sonucu durduruldu.

Araçtaki 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ve araçta 3 kilogram toz esrar ile 2 bin lira değerinde sahte para ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi