-12 derecede koyun otlatma mücadelesi

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne Viranşehir Köyü'nde oturan 4 çocuk babası Mehmet Özdemir, hava sıcaklığının sığırın altında -12 derecede olmasına rağmen koyunlarını otlatarak, ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Haberler 02.12.2016 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karlova lçesine bal Viranehir Köyünde besici Mehmet Özdemir, 40 koyunu ile birlikte hava scaklnn sfrn altnda -12 derecede olduu dalarda yaam mücadelesi veriyor. Bir gün içerisinde snmak için en az 10 kez ate yaktn belirten besici Mehmet Özdemir, hayvancln k mevsiminde çok zor olduunu ifade etti. Kar yadktan sonra, her yerin karla kaplandn ve hayvanlar otlatamamaktan yaknan Özdemir, öyle konutu:

KOYUN OTLATMA

çocukluumdan beri bu ii yapyorum. Zaten baka i bilmem. Buralarda hayvanclktan baka bir i yok. Mecburen hayvan besleyip çocuklarma, aileme bakyorum. 4 çocuum var. Souktan donsam da evde ekmek bekleyen çocuklarm var, onlar için çalmalym. Bu hayvanlar besleyip yaz mevsiminde satacam. Kazandm parayla da ailemi geçindiriyorum. çok souk hava. K mevsimi bu yl erken balad. Hava scakl dalarda bazen sfrn altnda 20ye kadar inebiliyor. Isnmak için gün içerisinde enaz 10 kez ate yakyorum. Donmamak için sk sk hareket ediyorum. Ama bu çektiimiz zorluklara ramen sattmz hayvanlar, hak ettiimiz kazanc getirmiyor.

Ana Sayfaya Git