Görüş Bildir

-12 derecede koyun otlatma mücadelesi

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne Viranşehir Köyü'nde oturan 4 çocuk babası Mehmet Özdemir, hava sıcaklığının sığırın altında -12 derecede olmasına rağmen koyunlarını otlatarak, ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

-12 derecede koyun otlatma mücadelesi

Karlıova İlçesi'ne bağlı Viranşehir Köyü'nde besici Mehmet Özdemir, 40 koyunu ile birlikte hava sıcaklığının sıfırın altında -12 derecede olduğu dağlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bir gün içerisinde ısınmak için en az 10 kez ateş yaktığını belirten besici Mehmet Özdemir, hayvancılığın kış mevsiminde çok zor olduğunu ifade etti. Kar yağdıktan sonra, her yerin karla kaplandığını ve hayvanları otlatamamaktan yakınan Özdemir, şöyle konuştu:

KOYUN OTLATMA

"Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum. Zaten başka iş bilmem. Buralarda hayvancılıktan başka bir iş yok. Mecburen hayvan besleyip çocuklarıma, aileme bakıyorum. 4 çocuğum var. Soğuktan donsam da evde ekmek bekleyen çocuklarım var, onlar için çalışmalıyım. Bu hayvanları besleyip yaz mevsiminde satacağım. Kazandığım parayla da ailemi geçindiriyorum. Çok soğuk hava. Kış mevsimi bu yıl erken başladı. Hava sıcaklığı dağlarda bazen sıfırın altında 20'ye kadar inebiliyor. Isınmak için gün içerisinde enaz 10 kez ateş yakıyorum. Donmamak için sık sık hareket ediyorum. Ama bu çektiğimiz zorluklara rağmen sattığımız hayvanlar, hak ettiğimiz kazancı getirmiyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi