10 günde 93 pkk'lı öldürüldü

TÜRK Silahlı Kuvvetleri son 10 günde terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlarda 93 örgüt üyesi etkisiz hale getirildiği ve 71 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildiğini açıkladı.

Haberler 23.05.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terörle Mücadele Harekat kapsamnda; 11 - 21 Mays 2017 örgütün sürekli barnma alan ve yurt içine geçi güzergah olarak kullanmas sebebiyle büyük önem tayan özellikle Hakkari, rnak, Siirt, Diyarbakr, Batman ve Tunceli bölgesinden arndrmak ve bahar-yaz dönemine yönelik hazrlklarn kstlamak amacyla operasyonlarn aralksz devam ettii belirtildi.

rnak Beytüebap ilçesi Bestler-Dereler, Hakkari Yüksekova ilçesi, Diyarbakr Silvan-Lice-Kulp ilçeleri, Erzurum enkaya ilçesi, Ardahan Göle ilçesi, Bingöl, Mu ve Hatay Amanoslar bölgelerinde orta ve büyük çapl operasyonlar yapld. Operasyonlarda; 93 terörist etkisiz hale getirildi ve 2 adet 60 mm havan, 12 uçaksavar-makinal tüfek, 313 piyade tüfei, 4 keskin nianc tüfei, 5 roketatar, 6 Law ve 597 el bombas ele geçirildi.

ELE GEçRLENLER

53 el yapm patlatci tespit edilerek imha edildi ve yaklak 2 bin 300 kg amonyum nitrat, 30 kg. patlayc, 150 binin üzerinde hafif silah mühimmat, 229 adet havan (82 mm ve 60 mm) mühimmat, 439 adet roketatar mühimmat, çok miktarda el yapm patlayc yapmnda kullanlan kablo ve fünye ele geçirildi. Teröristler tarafndan kullanlan 71 snak, barnak, maara ve depo bulunarak kullanlamaz hale getirildi.

Örgütün en önemli finansal kaynaklarndan olan uyuturucu üretimi, ticareti ve kaçakçlk ile mücadeleye yönelik operasyonlar ve snr hattnda alnan tedbirler sonucunda; 500 kg kubar esrar, yaklak 52 kg. uyuturucu ve 37 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Etkili snr denetim ve kontrolleri sonucunda snrlardan yasa d yollardan geçmeye çalan 8 bin 755 kii yakaland.

7 ASKER EHT EDLD

Operasyonlarda 7 kahraman asker ehit olurken, 27 asker de yaraland. rnak Beytüebap ilçesi Bestler-Dereler, Hakkari Yüksekova ilçesi, Diyarbakr Silvan-Lice-Kulp ilçeleri, Erzurum enkaya ilçesi, Ardahan Göle ilçesi, Bingöl, Mu ve Hatay Amanoslar bölgelerinde yürütülen orta ve büyük çapl operasyonlar sonucunda örgüte ar kayplar verildi. Yürütülen baarl ve kararl operasyonlar ile tespit edilen snaklarda ele geçirilen silah, mühimmat, teçhizat ve yaam malzemeleri ile örgütün lojistik desteine son yllarn en büyük darbesi vurulduu belirtldi. Özellikle geçen hafta rnakta yürütülen operasyonda ele geçirilen cephanelik olarak nitelendirilebilecek silah, teçhizat ve mühimmat aratmayacak ekilde bu hafta yine rnak ve Hakkaride baarl operasyonlar yapld.

Snr bölgelerinde alnan tedbirler sayesinde hafta içinde yaklak 5bin 200 kii yakaland ve bol miktarda uyuturucu ve kaçak sigara ele geçirildi. Suriye kuzeyindeki harekt kapsamnda; snr güvenliini salamak, DEA tehdit ve saldrlarn önlemek, yerinden edilmi kimselerin yurtlarna dönüüne katk salamak ve sivilleri korumak ve sivillerin yaanan terör olaylarndan zarar görmesini engellemek olan harekatta, TSK tarafndan desteklenen ÖSOnun youn ve kararl mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasnda bulunan toplam 243 meskn mahal ve 2.015 kmlik alan kontrol altna alnd. Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayc ve mayn arama temizleme çalmalar sürdürülürken; PKK PYDlilerin Afrinden douya, Münbiçten batya doru olabilecek saldrlarn durdurmaya yönelik alnan tedbirlerin uygulanmasna hassasiyetle devam edildii belirtildi.

SON 5 AYIN BLANCOSU

çileri Bakanl Basn Merkezinden yaplan açklamaya göre, 15-22 Mays tarihlerinde, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamnda; 541 operasyon gerçekletirildi. Operasyonlarda, örgüte yardm ve yataklk iddiasyla 222 kii gözaltna alnd. Yurt içinde, son bir haftada yaplan operasyonlarda; 28i ölü, 8i sa ve 8i teslim olmak üzere toplam 44 terörist etkisiz hale getirildi.

Yabanc teröristlerle mücadele kapsamnda, DEA terör örgütüyle irtibatl olduu deerlendirilen 72 kii gözaltna alnd. Ayrca Ankarada eylem hazrlnda olan 2 terörist, yaplan operasyonda ölü olarak ele geçirildi. Evde yaplan aramada 2 kalanikov, 4 el bombas ve çok sayda mühimmat bulundu.

FETÖ/PDY ile mücadele kapsamnda, FETÖ/PDY ile irtibatl olduu deerlendirilen 966 kii gözaltna alnd. Öte yandan sol terör örgütleriyle mücadele kapsamnda, sol terör örgütüyle irtibatl olduu deerlendirilen 24 kii gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git