19 mayıs coşkusu

Diyarbakır'da 19 Mayıs çoşkusu en doruk noktada yaşandı. Törene Vali Güzeloğlu ve kent protokolunun dışında, HDP'li Belediye Başkanı Mızraklı'da katıldı.

Haberler 20.05.2019 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramnn 100üncü yl dönümü, tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da büyük bir çokuyla, kutland. Törenlerde renkli görüntüler oluurken, HDPden Büyükehir Belediye Bakan seçilen Dr. Adnan Selçuk Mzraklda ilkez, resmi bir törende görüntü verdi.

VALLK ÖNÜNDE TÖREN

19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramnn 100üncü yl dönümü, valilik önünde düzenlenen etkinliklerle kutland. Kutlamalara Vali Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, kamu kurum ve kurulularnn temsilcileri, örenciler ve çok sayda vatanda katld. Törene, HDPden Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan seçilen Dr. Adnan Selçuk Mzraklda katld. Mzrakl seçim sonra ilkez resmi bir törende, kent protokolüyle bir araya geldi.

RENKLE GÖRÜNTÜLER OLUTU

Sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balayan törende günün anlam ve önemini anlatan iirler okundu. Kutlamalarda, çeitli branlarda düzenlenen spor ve halk oyunlar gösterileri beeniyle izlendi.

Kent genelinde düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporcular, motorize polis ekipleri eliinde geçi yapt. Katlmclarn bayramn kutlayan Vali Hasan Basri Güzelolu, örencilerle hatra fotoraf çektirdi.

ATATÜRKÜN BIRAKTII MRAS

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, törende yapt konumada, gençlerin Atatürkün eserlerinin temel ta olduunu belirterek unlar söyledi: Her yl 19 Maysta Samsundan elden ele Ankaraya koturulan bayramz rengini siz Türk evladnn damarlarndaki asil kandan almaktadr. Türk gençlii bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da atasnn emanetine, cumhuriyete sahip çkacak, onun gösterdii hedef olan çada uygarlk düzeyinin üzerine çkarlmas için üzerine düen görevi yerine getirecektir. l Emniyet Müdürlüüne bal motorize ekipler ile Türkiyede dereceye elde eden sporcularn yapt geçi töreni ayakta alklanmasyla tören son buldu.

KULPTAK ETKNLKLER

Diyarbakrn Kulp ilçesinde 19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayram törenle kutland. Kulp Hükümet Kona önünde Atatürk Antna çelenk sunumuyla balayan program daha sonra Yeni Mahalledeki hal sahada devam etti.

Sayg duruu ve stiklal Mar okunmasnn ardnda Kulp Anadolu Lisesi Edebiyat öretmeni Ayegül Koçyiit, günün önemini belirten bir konuma yapt.

Örencilerin gösterisi, resim, iir ve kompozisyon yarmasnda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona eren törene Kulp Kaymakam Fatih Dülgerolu ile Kulp Belediye Bakan Mehmet Fatih Ta da katld.

Ana Sayfaya Git