19 mayıs coşkusu

Diyarbakır'da 19 Mayıs çoşkusu en doruk noktada yaşandı. Törene Vali Güzeloğlu ve kent protokolunun dışında, HDP'li Belediye Başkanı Mızraklı'da katıldı.

19 mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da büyük bir çoşkuyla, kutlandı. Törenlerde renkli görüntüler oluşurken, HDP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Adnan Selçuk Mızraklı'da ilkez, resmi bir törende görüntü verdi.

VALİLİK ÖNÜNDE TÖREN

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü, valilik önünde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene, HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Adnan Selçuk Mızraklı'da katıldı. Mızraklı seçim sonra ilkez resmi bir törende, kent protokolüyle bir araya geldi.

RENKLE GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Kutlamalarda, çeşitli branşlarda düzenlenen spor ve halk oyunları gösterileri beğeniyle izlendi.

Kent genelinde düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporcular, motorize polis ekipleri eşliğinde geçiş yaptı. Katılımcıların bayramını kutlayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi.

ATATÜRK'ÜN BIRAKTIĞI MİRAS

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, törende yaptığı konuşmada, gençlerin Atatürk'ün eserlerinin temel taşı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Her yıl 19 Mayıs'ta Samsun'dan elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız rengini siz Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da atasının emanetine, cumhuriyete sahip çıkacak, onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üzerine düşen görevi yerine getirecektir." İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize ekipler ile Türkiye'de dereceye elde eden sporcuların yaptığı geçiş töreni ayakta alkışlanmasıyla tören son buldu.

KULP'TAKİ ETKİNLİKLER

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Kulp Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program daha sonra Yeni Mahalledeki halı sahada devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardında Kulp Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Ayşegül Koçyiğit, günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin gösterisi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona eren törene Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu ile Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz