19 Mayıs kutlandı!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Diyarbakır, Bingöl, Siirt ve Batman'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Haberler 20.05.2021 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Valilik önündeki Ant Parkta düzenlenen törende, Gençlik ve Spor l Müdürü Nüammer Uslu, Atatürk Antna çelenk sundu.

Daha sonra sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu. Uslu, yapt konumada, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramnn Türkiye Cumhuriyetinin kuruluu yolunda atlm en önemli adm olduunu belirterek, Türk milletinin, vatan ve deerleri için verdii onurlu mücadelenin 102nci yl dönümüne ulamann mutluluunu ve heyecann yüreklerinde hissettiklerini kaydetti. 19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayram kentte gün boyu çeitli etkinliklerle kutlanacak.

Halk oyunlar gösterisiyle kutland

Gençlik ve Spor l Müdürlüü Halay Gençlik Spor Kulübü ekipleri, Ant Parkta düzenlenen törenin ardndan oluturulan konvoy ile müzik eliinde ehir turu att.

Güzergah boyunca Diyarbakrl gençlerin bayramn kutlayan ekipler, kentteki birçok noktada halk oyunlar gösterisi sunarak vatandalara bayram cokusu yaatt.

Sitelerin bahçesinde gerçekletirilen gösterilerde vatandalara Türk bayra datld.

Yeni tip koronavirüs (Kovir-19) tedbirleri kapsamnda evde kalan vatandalar gösterileri evlerinin balkonlarndan takip etti.

Vatandalar ekiplerin gösterilerine Türk bayraklar sallayarak elik etti.

Ekipler, gösterilerini tedbirler kapsamnda maske ve eldiven takarak, sosyal mesafe kuralna uyarak gerçekletirdi.

BNGÖL

Bingölde Hükümet Kona önünde düzenlenen törende Gençlik ve Spor l Müdür Vekili Ali Rza Akarca, Atatürk Antna çelenk sundu.

Törende sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

SRT

Siirtte de 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram dolaysyla Cumhuriyet Meydannda tören yapld.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda sosyal mesafe kuralna uygun ekilde gerçekletirilen törende, Gençlik ve Spor l Müdürü Hüsam Olaç Atatürk Antna çelenk sundu.

Törende, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

BATMAN

Batmanda Valilik bahçesinde tören düzenlendi.

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle snrl katlmla gerçekletirilen törende, Gençlik ve Spor l Müdürü afi Özperk tarafndan Atatürk Antna çelenk konuldu.

Tören, sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git