19 Mayıs kutlandı!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Diyarbakır, Bingöl, Siirt ve Batman'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Mayıs kutlandı!

Diyarbakır'da Valilik önündeki Anıt Park'ta düzenlenen törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Uslu, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirterek, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin 102'nci yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve heyecanını yüreklerinde hissettiklerini kaydetti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kentte gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Halk oyunları gösterisiyle kutlandı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halay Gençlik Spor Kulübü ekipleri, Anıt Park'ta düzenlenen törenin ardından oluşturulan konvoy ile müzik eşliğinde şehir turu attı.

Güzergah boyunca Diyarbakırlı gençlerin bayramını kutlayan ekipler, kentteki birçok noktada halk oyunları gösterisi sunarak vatandaşlara bayram coşkusu yaşattı.

Sitelerin bahçesinde gerçekleştirilen gösterilerde vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovir-19) tedbirleri kapsamında evde kalan vatandaşlar gösterileri evlerinin balkonlarından takip etti.

Vatandaşlar ekiplerin gösterilerine Türk bayrakları sallayarak eşlik etti.

Ekipler, gösterilerini tedbirler kapsamında maske ve eldiven takarak, sosyal mesafe kuralına uyarak gerçekleştirdi.

BİNGÖL

Bingöl'de Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ali Rıza Akarca, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

SİİRT

Siirt'te de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören yapıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uygun şekilde gerçekleştirilen törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olğaç Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

BATMAN

Batman'da Valilik bahçesinde tören düzenlendi.

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleştirilen törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz