2 gün sonra kurtarıldı!

Çermik ilçesindeki Alakoç köyünde 2 gün önce, 20 metrelik kayalıklardan düşerek sıkışan köpek, Büyükşehir Belediyesi ile AFAD ekiplerinin 4 saatlik çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Haberler 23.02.2019 - 12:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn çermik ilçesindeki Alakoç köyünde 2 gün önce, 20 metrelik kayalklardan düerek skan köpek, Büyükehir Belediyesi ile AFAD ekiplerinin 4 saatlik çalmalar sonucu kurtarld.

çermik ilçesine bal Alakoç köyündeki çobanlar, kayalklarda bir köpein mahsur kaldn görmeleri üzerine köy sakinlerine bilgi verip, kendi imkanlaryla kurtarma giriiminde bulundu. Köylülerin kurtarma çalmalarnda sonuç alnamaynca, Alakoç köyü muhtar Erdinç Erolu, Hayvan Haklar Federasyonu (HAYTAP) Diyarbakr Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler ile iletiime geçerek destek istedi.

20 GÜN SONRA KURTARILDI

Köpein kurtarlmas için harekete geçen Ekmekçiler, Büyükehir Belediyesi ile Diyarbakr Afet Ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) yetkileriyle görüerek yardm talebinde bulundu. Sabah saatlerinde Diyarbakrda yola çkan AFAD ve Büyükehir Belediyesi ekipleri, Alakoç köyündeki kayalklarda mahsur kalan köpei, 4 saatlik çalmayla kurtard.

Kurtarlan köpek, Büyükehir Belediyesine ait Hayvan Bakm Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezine getirilerek, tedaviye alnd.

Ana Sayfaya Git