2 Kadın Hakim Hapis İstedi!

Kızına istismarla suçlanan babaya, 2 kadın hakimin kararıyla 15 yıl hapis.

Haberler 06.12.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, öz kz M.A.ya 6 yl cinsel tacizde bulunduu iddiasyla tutuklanan, 25 gün sonra tahliye edilen ve 18 yl hapis istemiyle yarglanan M.A. (37) hakkndaki davada karar açkland. Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesi Bakan Mehmet Selim Erenin sann beraati yönündeki oyuna karlk, mahkemenin 2 kadn hakimi, sana ceza verilmesi yönünde oy kulland. Hakim Tuba Açkgöz ve Seda Meriçellinin oylar ile sana 2 kez ceza artrm uygulanarak, 15 yl hapis cezas verildi. Kadn hakimler, sann yeniden suç ilemeyecei yönünden olumlu kanaate varlamad gerekçesiyle herhangi bir ceza indirimi de uygulamad. Kadn hakimlerin sana ceza verilmesi yönündeki oy çokluu nedeniyle, beraat yönünde oy kullanan Mahkeme Bakan Mehmet Selim Eren, muhalif üye olarak karara muhalefet erhi koydu.

Merkez Balar ilçesinde ailesi ile birlikte yaayan ve u anda 16 yanda olan M.A., 23 Aralk 2016 tarihinde öretmenine 6 yldan bu yana babasnn cinsel tacizine maruz kaldn söyledi. Öretmenin durumu çocuun yaknlarna anlatmas üzerine, anne S.A. polis merkezine giderek ikayetçi oldu. ikayet üzerine gözaltna alnan seyyar satc baba M.A. tutukland.

Hazrlanan iddianamede, üpheli M.A. hakknda, zincirleme ekilde çocuun cinsel istismar suçundan 18 yla kadar hapis cezas istendi. üpheli M.A.nn 2010-16 yllar arasnda öz kz M.A.ya defalarca cinsel istismarda bulunduunu belirten savc, kar çkan madurun babas tarafndan tehdit edildiini ifade etti.

25 GÜNDE TAHLYE EDLD

ddianamenin kabulü ardndan hazrlk durumasn yapan 7nci Ar Ceza Mahkemesi, sank M.A.y 25 gün tutuklu kaldktan sonra serbest brakt. lk durumada ifadesi alnan anne S.A., einin yllarca çocuklarn taciz ettiini belirterek, 3 ay önce duydum ve hemen ikayet ettim. Serbest brakldktan sonra dier çocuumun okuluna gidip saldrm ve darp etmi. Sürekli beni rahatsz ediyor. Kzm ondan nefret ediyordu. ki kzm birbirinden habersiz tacize uram. Olaydan sonra boama davas açtm dedi.

BABAM BEN DE TACZ ETT

Durumada tank olarak dinlenen H.A. (15), babasnn kendisini de taciz ettiini belirterek, Babam her eve geldiinde yanma gelerek sarlmak ve dokunmak istiyordu. zin vermeyerek odama çekiliyor, bazen kapy kapatyordum. Bazen kap kilitli olmad için yanma gelip dokunuyordu. Yanna gitmediimde beni eve hapsediyor, hiçbir yere göndermiyordu. Ablama yaplanlardan haberim yoktu. Sarlmak için sürekli beni çaryordu. Ne amaçla çardn anlyordum. Onun için gitmiyordum. Birgün babam okula gelmi. Bam öne eik ekilde eve gidiyordum. Bir anda bir tokat geldi. Yanmda 4-5 tane okuldan erkek arkadam vard. Babam onlara saldryordu. Babamn neden onlara saldrdn bilmiyorum dedi.

Yarglama srasnda M.A. ve H.A., babalar hakkndaki ikayetlerinden vazgeçmelerine ramen davann görülmesine devam edildi.

SAVCI VE AVUKATLAR TUTUKLANMASINI STED, MAHKEME REDDETT

Madur avukat Mahmut çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay ve Cumhuriyet Savcs, yarglama boyunca aile ve maduru tehdit ederek iddet uygulayan sann tutuklanmasn istedi. Mahkeme heyeti ise sann tutuklanmasna yönelik istemleri kabul etmeyerek madurlarn yann küçük olmas nedeniyle kapal yarglama yaplmasna karar verdi.

BAKANLIK AVUKATI: CEZALANDIRILSIN VE TUTUKLANSIN

Davann ksa süre önce görülen 8inci durumasnda dosyaya ilikin esas hakkndaki görüünü açklayan savc, sann cezalandrlmasn ve tutuklanmasn istedi.

Ara kararn açklayan mahkeme, durumann kapallk durumunu kaldrarak, açk yarglamaya devam edilmesine hükmetti.

Durumada söz hakk verilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay, sann cezalandrlmasn ve tutuklamasn istedi.

2 KEZ CEZA ARTIRIMI YAPILDI

Kararn açklayan mahkeme heyeti, sank M.A.ya 15 yandan büyük kzna kar çocuun cinsel istismar suçundan 8 yl hapis cezas verdi. Sann eylemini öz kzna kar ilediini belirten mahkeme, yar orannda artrm yaparak M.A.nn cezasn 12 yla çkard. Sann eylemini birden fazla kez tekrarladn belirten mahkeme, M.A.nn cezasn 15 yla yükseltti. Sann sabkal geçmii, suça yönelik kiilii ve yeniden suç ilemeyecei yönünden olumlu kanaate varlamadn belirten mahkeme, ceza orannda herhangi bir indirim uygulamad. Mahkeme, sank M.A.nn dier kz H.A.ya yönelik çocuun cinsel istismar suçunu iledii iddiasyla açlan davada ise beraatine karar verdi.

MAHKEME BAKANI MUHALF KALDI

Davann karar durumasnda 3 üyeli mahkemenin bakan Mehmet Selim Erenin sann beraati yönündeki oyuna karlk, mahkemenin 2 kadn hakimi sann cezalandrlmas yönünde oy kullannca, mahkeme bakan muhalif üye konumunda kald.

Hakim Tuba Açkgöz ve Seda Meriçellinin oylar ile sank babaya 2 kez artrm uygulanarak ceza verilirken, yine kadn hakimlerin karar ile M.A.ya iyi hal indirimi yaplmad. Kadn hakimlerin sana ceza verilmesi yönündeki 2 oyu nedeniyle, beraat yönünde oy kullanan Mahkeme Bakan Mehmet Selim Eren, muhalif üye olarak karara muhalefet erhi koydu. Eren, muhalefet erhinde, Sann isiz oluu ve annenin ev ekonomisine çalarak destek vermesi nedeniyle aile içinde tartmalar yaand ve yine sann madur kzlarnn evden dar çkmalarna pek yanamadndan dolay kar karya geldikleri, madurun soyut anlatmlarn destekleyecek somut beyann bulunmad, madurlar ve mütekinin kovuturma aamasnda ikayetlerinden vazgeçtikleri dikkate alndnda, sann cinsel istismar suçunu ilediine ilikin somut delil bulunmad anlalmakla çounluun görüüne katlmyorum dedi.

Ana Sayfaya Git