20 santimi bulur

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava kütlesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunu da içine aldı. Dün yağışlı geçen bölgede bugün itibariyle yoğun kar yağışı uyarısı geldi.

Haberler 14.12.2016 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

METOROLOJ UYARIDA BULUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, bugün Güneydou Anadolu Bölgesinin dousunda görülecek kar yalarnn, Diyarbakr, Batman, Siirt ve rnak çevrelerinde yer yer youn (20 santimetre üzeri) olacann tahmin edildii belirtildi. Açklamada, ulamda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerektii vurguland.

BNGÖLDE OKULLAR TATL

Bingölün Karlova ilçesinde kar ya nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. lçe Milli Eitim Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, youn kar ya nedeniyle ilçe merkezi ve buraya bal köylerdeki okullarda eitime 2 gün ara verildi. Öte yandan, yüksek kesimlerde kar kalnl 1 metreye ulat. Ulama kapanan 10u akn köy yolunun açlmas için de ekiplerin çalmas sürüyor.

BTLS VE MU BÖLGESNDE

Bitliste olumsuz hava koullar nedeniyle kapanan 139 köy yolunun, ekiplerin çalmasyla açld bildirildi.

l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Yücel larslan, AA muhabirine yapt açklamada, kentte etkili kar nedeniyle yolu kapanan merkez ve ilçelere bal 142 köyden 139una ulamn salandn kaydetti.

Kapanan yollarla ilgili karla mücadele çalmalarnn aralksz devam ettiini belirten larslan, kar yann etkili olduu günden bu yana bin 400 kilometre yolda çalma yaptklarn ifade etti.

Sis nedeniyle görü mesafesinin dütüü Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Mu karayolunda trafik kontrollü saland. Trafik polisleri sürücüleri kar lastii takmalar yönünde uyard.

Muta dün akam saatlerinden itibaren etkili kar nedeniyle merkez ve ilçelere bal 10 köy yolu ulama kapand. l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, ekiplerin kapanan yollar açmak için çalmalarn sürdürdüünü bildirdi.

Ana Sayfaya Git