20 santimi bulur

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava kütlesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunu da içine aldı. Dün yağışlı geçen bölgede bugün itibariyle yoğun kar yağışı uyarısı geldi.

20 santimi bulur

METOROLOJİ UYARIDA BULUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda görülecek kar yağışlarının, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yer yer yoğun (20 santimetre üzeri) olacağının tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

BİNGÖL'DE OKULLAR TATİL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve buraya bağlı köylerdeki okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Öte yandan, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Ulaşıma kapanan 10'u aşkın köy yolunun açılması için de ekiplerin çalışması sürüyor.

BİTLİS VE MUŞ BÖLGESİNDE

Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan 139 köy yolunun, ekiplerin çalışmasıyla açıldığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili kar nedeniyle yolu kapanan merkez ve ilçelere bağlı 142 köyden 139'una ulaşımın sağlandığını kaydetti.

Kapanan yollarla ilgili karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten İlarslan, kar yağışının etkili olduğu günden bu yana bin 400 kilometre yolda çalışma yaptıklarını ifade etti.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Muş karayolunda trafik kontrollü sağlandı. Trafik polisleri sürücüleri kar lastiği takmaları yönünde uyardı.

Muş’ta dün akşam saatlerinden itibaren etkili kar nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 10 köy yolu ulaşıma kapandı.  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ekiplerin kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz