2019 yılı "Namaz Yılı" ilan edildi

Kur’an Nesli Platformu, namaz konusunda bir bilinç oluşturmak ve namazın hayatın merkezinde olması gerektiğine dikkat çekmek amacıyla 2019 yılını “Namaz yılı” olarak ilan ettiklerini belirtti.

Haberler 28.03.2019 - 15:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran Nesli Platformu, yapt açklamada, 2019 yln Namaz yl olarak ilan ettiklerini belirterek, bu kapsamda birçok ilde 7-10 ya aras çocuklara yönelik Hayat Namazla Güzeldir etkinlikleri çerçevesinde namaz sevdirme ve öretme programlarnn yan sra birçok etkinlik düzenleneceini bildirdi.

Konuyla ilgili düzenlenen basn açklamasnda, Kuran Nesli Platformu Genel Koordinatörlerinden Emin Sütçü ve Kenan çaplk hazr bulundu. Basn açklamasn Emin Sütçü okudu.

Namaz Müminleri mücadeleye sevk eden bir direni kaynadr

Namazlara ve orta namaza devam edin. Allaha gönülden boyun eerek namaza durun. (Bakara, 238) ayeti kerimesiyle konumasna balayan Sütçü, Bilindii üzere bir insann en büyük görevi Allahn bir ve tek olduuna, bütün mahlkatn yaratcs olduuna iman etmektir. Bundan sonraki en büyük hakikat ve en büyük görev ise üphesiz namazdr. Bütün Peygamberlerin hayatnda namaz vardr ve bütün hak dinler namaz emretmitir. çünkü namaz imann doal sonucu olarak bir kulluk ilan ve yüce bir saltanata boyun eiin sembolüdür. Tevhid inancnn eyleme dönümü hali olan namaz, müminleri irke ve zulme kar mücadeleye sevk eden bir direni kaynadr. dedi.

Ümmetin namazdan uzak kalmas her türlü bela ve musibete birer davetiyedir

Her hareketinde ve her sözünde büyük manalar barndran namaz ibadetinin slamn özü ve ruhu olduunu vurgulayan Sütçü, Ancak ne acdr ki slam lemine öyle bir bakldnda görülecektir ki bu ibadet terke uramtr. üphesiz ki bu ümmetin namazdan uzak kalmas her türlü bela ve musibete birer davetiyedir. Nasl ki ruh bedenden ayrldnda, geriye kokumu bir ceset kalrsa aynen öyle de slam lemi bu büyük ibadeti terk ettiinden beridir, kokumu bir su-i ahlakn pençesinde çürümeye yüz tutmu bir ceset misali ölü vaziyetini almtr. ifadelerini kulland.

slam ümmeti ancak namazla dirilecek ve eski ruhuna kavuacaktr

Konumasnn devamnda Sütçü, unlar söyledi:

Unutulmamaldr ki namaz, çamzn en büyük sorunu olan bu hayszlktan ve çirkin ilerden korunmann en büyük ilacdr. Yüce Rabbimiz, bir ayette öyle buyurmaktadr: Ey Resulüm! Sana vahyolunan Kuran ayetlerini güzelce oku ve namaz gerei üzere kl. Gerçekten namaz, edeb ve namusa uygun olmayan eylerden, çirkin görülen ilerden alkoyar. Her halde Yüce Allah zikretmek, her ibadetten daha büyüktür. Yüce Allah bütün yaptklarnz bilir. Evet, slam ümmeti ancak ve ancak namazla dirilecek ve namazla eski ruhuna geri kavuacaktr. Camiler hayat buldukça, Müslümanlar namazlarda saf balayp omuz omuza geldikçe, özlenen kardelik tablolarn görebilir ve istikbale dair daha büyük umutlar besleyebiliriz.

Sütçü, Kuran Nesli Platformu olarak namaz konusunda bir bilinç oluturmak ve namazn hayatn merkezinde olmas gerektiine dikkat çekmek amacyla 2019 yln Namaz Yl olarak ilan ettiklerini kaydetti.

Amacmz namaz Müslümann gündemi haline getirebilmektir

Bu kapsamda bir dizi etkinlikler tertipleyeceklerini aktaran Sütçü, Bu çerçevede düzenleyeceimiz etkinliklerin banda her yl gerçekletirdiimiz, Hayat Namazla Güzeldir temasyla 7-10 ya aras binlerce çocuu namazla tantrmak ve onlara namaz öretmek olacaktr. Bununla birlikte ülke çapnda yetkin ahslarn davet edilecei ulusal bir Namaz çaltay düzenlenecektir. 3 oturumdan oluacak bu çaltay ile hedeflenen namaz bilincini daha geni kitlelere ulatrmak ve namaz Müslümann gündemi haline getirebilmektir. Ayrca her yl düzenlediimiz, Kuran Nesline Kuran Pnar adl snavmzn bu ylki ana temasn ise Namaz olarak belirledik. diye konutu.

Tüm STKlar destek sunmaya davet ediyoruz

Sütçü, son olarak unlar kaydetti:

Bunun dnda namazla ilgili seminerleri yaygnlatrmak ve bu konuyu mümkün olduunca canl tutmay hedeflemekteyiz. Böylesi hayrl ilerde endie sahibi tüm kardelerimizi ve STKlar destek sunmaya davet ediyoruz. Bu sorun hepimizin sorunudur ve ancak hepimizin el atmasyla çözümlenebilir. Yüce Rabbimizden çalmalarmz bereketlendirmesini ve alem-i slamn uyanna vesile klmasn niyaz ediyoruz.

Ana Sayfaya Git