Görüş Bildir

2019 yılı "Namaz Yılı" ilan edildi

Kur’an Nesli Platformu, namaz konusunda bir bilinç oluşturmak ve namazın hayatın merkezinde olması gerektiğine dikkat çekmek amacıyla 2019 yılını “Namaz yılı” olarak ilan ettiklerini belirtti.

2019 yılı

Kur'an Nesli Platformu, yaptığı açıklamada, 2019 yılını "Namaz yılı" olarak ilan ettiklerini belirterek, bu kapsamda birçok ilde 7-10 yaş arası çocuklara yönelik "Hayat Namazla Güzeldir" etkinlikleri çerçevesinde namazı sevdirme ve öğretme programlarının yanı sıra birçok etkinlik düzenleneceğini bildirdi.

Konuyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında, Kur'an Nesli Platformu Genel Koordinatörlerinden Emin Sütçü ve Kenan Çaplık hazır bulundu. Basın açıklamasını Emin Sütçü okudu.

"Namaz Müminleri mücadeleye sevk eden bir direniş kaynağıdır"

"Namazlara ve orta namaza devam edin. Allaha gönülden boyun eğerek namaza durun." (Bakara, 238) ayeti kerimesiyle konuşmasına başlayan Sütçü, "Bilindiği üzere bir insanın en büyük görevi Allah'ın bir ve tek olduğuna, bütün mahlûkatın yaratıcısı olduğuna iman etmektir. Bundan sonraki en büyük hakikat ve en büyük görev ise şüphesiz namazdır. Bütün Peygamberlerin hayatında namaz vardır ve bütün hak dinler namazı emretmiştir. Çünkü namaz imanın doğal sonucu olarak bir kulluk ilanı ve yüce bir saltanata boyun eğişin sembolüdür. Tevhid inancının eyleme dönüşmüş hali olan namaz, müminleri şirke ve zulme karşı mücadeleye sevk eden bir direniş kaynağıdır." dedi.

"Ümmetin namazdan uzak kalması her türlü bela ve musibete birer davetiyedir"

Her hareketinde ve her sözünde büyük manalar barındıran namaz ibadetinin İslam'ın özü ve ruhu olduğunu vurgulayan Sütçü, "Ancak ne acıdır ki İslam âlemine şöyle bir bakıldığında görülecektir ki bu ibadet terke uğramıştır. Şüphesiz ki bu ümmetin namazdan uzak kalması her türlü bela ve musibete birer davetiyedir. Nasıl ki ruh bedenden ayrıldığında, geriye kokuşmuş bir ceset kalırsa aynen öyle de İslam âlemi bu büyük ibadeti terk ettiğinden beridir, kokuşmuş bir su-i ahlakın pençesinde çürümeye yüz tutmuş bir ceset misali ölü vaziyetini almıştır." ifadelerini kullandı.

"İslam ümmeti ancak namazla dirilecek ve eski ruhuna kavuşacaktır"

Konuşmasının devamında Sütçü, şunları söyledi:

"Unutulmamalıdır ki namaz, çağımızın en büyük sorunu olan bu hayâsızlıktan ve çirkin işlerden korunmanın en büyük ilacıdır. Yüce Rabbimiz, bir ayette şöyle buyurmaktadır: 'Ey Resulüm! Sana vahyolunan Kur'an ayetlerini güzelce oku ve namazı gereği üzere kıl. Gerçekten namaz, edeb ve namusa uygun olmayan şeylerden, çirkin görülen işlerden alıkoyar. Her halde Yüce Allah'ı zikretmek, her ibadetten daha büyüktür. Yüce Allah bütün yaptıklarınızı bilir.’ Evet, İslam ümmeti ancak ve ancak namazla dirilecek ve namazla eski ruhuna geri kavuşacaktır. Camiler hayat buldukça, Müslümanlar namazlarda saf bağlayıp omuz omuza geldikçe, özlenen kardeşlik tablolarını görebilir ve istikbale dair daha büyük umutlar besleyebiliriz."

Sütçü, Kur'an Nesli Platformu olarak namaz konusunda bir bilinç oluşturmak ve namazın hayatın merkezinde olması gerektiğine dikkat çekmek amacıyla 2019 yılını “Namaz Yılı” olarak ilan ettiklerini kaydetti.

"Amacımız namazı Müslümanın gündemi haline getirebilmektir"

Bu kapsamda bir dizi etkinlikler tertipleyeceklerini aktaran Sütçü, "Bu çerçevede düzenleyeceğimiz etkinliklerin başında her yıl gerçekleştirdiğimiz, 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla 7-10 yaş arası binlerce çocuğu namazla tanıştırmak ve onlara namazı öğretmek olacaktır. Bununla birlikte ülke çapında yetkin şahısların davet edileceği ulusal bir 'Namaz Çalıştayı' düzenlenecektir. 3 oturumdan oluşacak bu çalıştay ile hedeflenen namaz bilincini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve namazı Müslümanın gündemi haline getirebilmektir. Ayrıca her yıl düzenlediğimiz, 'Kur'an Nesline Kur'an Pınarı' adlı sınavımızın bu yılki ana temasını ise 'Namaz' olarak belirledik." diye konuştu.

"Tüm STK'ları destek sunmaya davet ediyoruz"

Sütçü, son olarak şunları kaydetti:

"Bunun dışında namazla ilgili seminerleri yaygınlaştırmak ve bu konuyu mümkün olduğunca canlı tutmayı hedeflemekteyiz. Böylesi hayırlı işlerde endişe sahibi tüm kardeşlerimizi ve STK'ları destek sunmaya davet ediyoruz. Bu sorun hepimizin sorunudur ve ancak hepimizin el atmasıyla çözümlenebilir. Yüce Rabbimizden çalışmalarımızı bereketlendirmesini ve alem-i İslam'ın uyanışına vesile kılmasını niyaz ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi