23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü Diyarbakır ve ilçelerinde, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberler 25.04.2022 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram dolaysyla törenler düzenlendi.

KENT MEYDANINDA KUTLAMA

Diyarbakrn Kayapnar ilçesindeki Kent Meydannda kutlama program erken saatlerde balad. Törene, Vali Münir Karalolu, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Fuat Güney, Muharip Hava Kuvveti Komutan yardmcs Tümgeneral Kutlay Demir, 8inci Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Ali Özmen, Mili Eitim Müdürü Murat Küçükali, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat, ilçe kaymakamlar ve vatandalar katld.

YÖRESEL KIYAFETLERLE

çeitli dans ve yöreye özgü halk oyunlaryla büyük bir cokuyla kutlanan etkinlikte Vali Karalolu, 9 Nisanda Kastamonuda yaplan Okul Sporlar Halk Oyunlar yarmasnda ampiyonu olan Balar Kazm Karabekir Halk Oyunlar ekibine çeitli hediyeler verdi. Program çeitli gösterilerin ardndan son buldu.

BALAR BELEDYE BAKANI

Balar ilçesindeki Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun makamna gelen anasnf örencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram nedeniyle makam koltua oturdu. Örencinin, çocuklar için güzel bir lunapark yaplsn eklindeki talimatna belediye Bakan Beyolu, talimatnz hemen yerine getireceiz efendim yantn verdi. Ziyaretin sonunda çocuklara çeitli hediyeler takdim eden Beyolu, hatra fotoraf çekti.

JANDARMA DA KUTLAMA

Diyarbakr l Jandarma Komutanl çocuk ve Kadn Ksm Amirlii ekipleri, örencilerle bir araya geldi. Ekipler, merkez Balar ilçesinde Tellikaya Hac Mustafa Akyl ve Kayapnar ilçesinde Serap Güzeli ehit Cengiz Topel lkokulunu ziyaret etti. çocuklarn bayramn kutlayan ekipler, çeitli etkinlikler yapt. Programda, çocuklara çeitli hediyeler datld.

KULP VE ERGAN ETKNL

Erganide örencilerin, makamlara temsili oturmasyla balayan kutlamalar, lçe Milli Eitim Müdürü Ahmet Atabeyin Atatürk Antna çelenk sunmas, sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla devam etti. Törene, siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcileri, kamu kuruluu müdürleri ve örenciler katld.

Kulpta ise Pasur Belediyespor Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda, örenciler iirler okudu, çeitli gösteri yapt. Resim, iir ve kompozisyon yarmasnda dereceye giren örencilere Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Gözlet, Cumhuriyet Savcs Bar slamolu, lçe Jandarma Komutan Binba Erkan Özgür ve lçe Emniyet Amiri Selim Toptan tarafndan ödülleri verildi.

Törene, daire amirleri, ehit ve gazi yaknlar, sivil toplum kurulu temsilcileri, öretmenler, örenciler ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git