23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü Diyarbakır ve ilçelerinde, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan coşkusu

Diyarbakır ve ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

KENT MEYDANINDA KUTLAMA

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Kent Meydanı’nda kutlama programı erken saatlerde başladı. Törene, Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, Muharip Hava Kuvveti Komutan yardımcısı Tümgeneral Kutlay Demir, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, Mili Eğitim Müdürü Murat Küçükali, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, ilçe kaymakamları ve vatandaşlar katıldı.

YÖRESEL KIYAFETLERLE

Çeşitli dans ve yöreye özgü halk oyunlarıyla büyük bir coşkuyla kutlanan etkinlikte Vali Karaloğlu, 9 Nisan'da Kastamonu'da yapılan Okul Sporları Halk Oyunları yarışmasında şampiyonu olan Bağlar Kazım Karabekir Halk Oyunları ekibine çeşitli hediyeler verdi. Program çeşitli gösterilerin ardından son buldu.

BAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI

Bağlar ilçesindeki Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun makamına gelen anasınıfı öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğa oturdu. Öğrencinin, ‘Çocuklar için güzel bir lunapark yapılsın’ şeklindeki talimatına belediye Başkanı Beyoğlu, ‘talimatınızı hemen yerine getireceğiz efendim’ yanıtını verdi. Ziyaretin sonunda çocuklara çeşitli hediyeler takdim eden Beyoğlu, hatıra fotoğrafı çekti.

JANDARMA DA KUTLAMA

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği ekipleri, öğrencilerle bir araya geldi. Ekipler, merkez Bağlar ilçesinde Tellikaya Hacı Mustafa Akyıl ve Kayapınar ilçesinde Serap Güzeli Şehit Cengiz Topel İlkokulunu ziyaret etti. Çocukların bayramını kutlayan ekipler, çeşitli etkinlikler yaptı. Programda, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

KULP VE ERGANİ ETKİNLİĞİ

Ergani'de öğrencilerin, makamlara temsili oturmasıyla başlayan kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey'in Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törene, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kuruluşu müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kulp'ta ise Pasur Belediyespor Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda, öğrenciler şiirler okudu, çeşitli gösteri yaptı. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, Cumhuriyet Savcısı Barış İslamoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Özgür ve İlçe Emniyet Amiri Selim Toptan tarafından ödülleri verildi.

Törene, daire amirleri, şehit ve gazi yakınları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz