"28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin" talebi

MAZLUMDER Genel Sekreteri Kaya Kartal: "28 Şubat mahpusları kimseden af talebinde bulunmuyor. Onlar gayrimeşru mahkeme kararlarıyla tıkıldıkları cezaevlerinden bırakılmak ve yeniden yargılanmak istiyorlar"

Haberler 29.07.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar ve Mazlumlar çin Dayanma Dernei (MAZLUMDER) Genel Sekreteri Kaya Kartal, 28 ubat mahpuslar kimseden af talebinde bulunmuyor. Onlar gayrimeru mahkeme kararlaryla tkldklar cezaevlerinden braklmak ve yeniden yarglanmak istiyorlar. dedi.

Saraçhane Parknda bir araya gelen MAZLUMDER üyeleri, Siyasi yarg kararlar iptal edilsin, 28 ubat son olsun yazl pankartlar tad.

Burada basn açklamasn okuyan MAZLUMDER Genel Sekreteri Kartal, 28 ubat madurlarnn durumuna dikkati çekmek için defalarca toplandklarn ama dikkate alnmadklarn söyledi.

Kartal, 28 ubatn yargs ile paralel yarg süreçlerinde her ideolojiden binlerce insann sank sandalyesine oturtulduunu aktararak, öyle konutu:

SYAS KARARLAR PTAL EDLSN

Bu insanlar torba dosyalara dahil edilerek haberdar bile olmadklar sözde eylemlerin sözde failleri yaplarak devletin faili meçhul sicili temizlenmeye çallm ve tkldklar cezaevlerinde unutulmaya terk edilmilerdir. Bu zulme, dur demek için konutuk, konuacaz, bardk, baracaz. 28 ubatn brifingli yargsnn ve bu yargnn tahkim ettii zemine basarak büyüyen paralel yargnn hukuksuz kararlar ile devlete kar suç iledii iddias ile 20 yl akn süredir cezaevlerinde tutulan 28 ubat mahpuslar kimseden af talebinde bulunmuyor. Onlar gayrimeru mahkeme kararlaryla tkldklar cezaevlerinden braklmak ve yeniden yarglanmak istiyorlar. Defalarca vurguladmz üzere kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldii halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir durula haklarn arayan bu insanlarn ve ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereini yerine getirmek, açktr ki bata yarg, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düen önemli bir görevdir.

MAZLUMDER Genel Sekreteri Kartal, 28 ubat hükümlülerinin kurban bayramn aileleriyle birlikte geçirmelerini beklediklerini belirterek, bunun için herkesin bahaneleri ve korkular bir tarafa brakarak üzerine düen sorumluluu yerine getirmesi gerektiini söyledi.

Basn açklamasna, Mustazaflar Cemiyeti, Adaleti Savunanlar Dernei (ASDER), Öze Dönü ve Köklü Deiim hareketi de destek verdi.

Ana Sayfaya Git