3 bin rakımda rafting keyfi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki yüksek rakımlı dağlarda bulunan gölde rafting yarışmasına hazırlanan sporcular, Şırnak, Hakkari ve Van üçgenindeki 3 bin rakımda çalışmalarını sürdürüyor.

Haberler 04.09.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Beytüebap ilçesinde 3 yldr faaliyet gösteren Kato Rafting ve Doa Sporlar Kulübü Dernei ekipleri ilçe doa sporlarnn yan sra rafting ve da trmanlar gerçekletirmeye balad. Sporcular Hakkari, Van ve rnak il snrlar içinde bulunan Yeilöz köyü Farain yaylasndaki 3 bin rakml çalyan gölünde ilk defa rafting yapt. Kar sularndan beslenen doal gölde günlerce antrenman yaparak yarmalara hazrlanan sporcular herkesi rafting yapmaya davet etti. Dernek Bakan Serdar Gükçe Türkiye ampiyonalarna katlmak için her alanda antrenman yaptklarn belirtti. Gükçe, 3 yldr Kato Rafting ve Doa Sporlar Kulübü Bakanln yürütmekteyim. Gençlerimize yönelik atm olduumuz ilk admla beraber yüzlerce üyeye sahip olduk. Gençlerimizi spora ve raftinge altrmak amaçl sürekli faaliyetler yapyoruz. Habur çay, Meydan Yaylas ve Farain Yaylasnda sürekli etkinlik halindeyiz. Bu gün buradaki doal gölde ilk defa rafting yaplyor. Kaç gündür burada antrenmanlar yapyoruz. Konum itibariyle 3 ilimize çok yakn bir bölge herkesi buraya davet ediyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen gençlik ve spor bakanmza, gençlik ve spor il müdürlüümüze, rafting federasyon bakanmza, valiliimize ve kaymakamlmza çok teekkür ederim. nallah ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi yarmalarda temsil edeceiz. Pandemi nedeniyle sadece 10 kiilik bir ekiple buradayz. Nasip olursa önümüzdeki yl kapsaml bir enlik havasnda çalmalarmz yapacaz dedi.

Hasan Gökçe adndaki örenci ise yeni açlan kulüp sayesinde rafting sporunda ilerleme kat ettiini söyledi. Gökçe, Van, Hakkari ve rnak il snrnda bulunan doal gölde kaç gündür arkadalarla beraber rafting yapyoruz. Buraya çok az sayda insan geliyor. Bizler farkndalk oluturmak için bu gün buradayz. Herkesi buraya davet ediyoruz. Yarmalara hazrlanyoruz. Bizlere destek veren herkese çok teekkür ederim diye konutu.

Bir zamanlar silahlarn susmad yaylada rafting yaptlar

Beytüebap ilçesinin en yüksek rakml yaylas olan Farain Yaylasnda rafting yapan sporcularn bulunduu yer yllarca terör örgütleri tarafndan kullanlyordu. 3 bin rakmda doal gölde antrenmanlar yaparak yarmalara hazrlanan sporcular günlerce kamp kurup botlarda rafting yapt. Bir zamanlar silahlarn susmad bölgelerde güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar sayesinde bölgeye sporcular ve yerli turistler gelmeye balad.

Yarmalara doal gölde hazrlanyorlar

rnakta sadece ilkbahar aylarnda su debisi yükselen Habur çaynda rafting yapan sporcular ilçedeki yüksek rakml yaylada bulunan doal gölü yln her vakti antrenman alan olarak kullanyor. Beytüebap ilçe merkezine 4 saatlik yol mesafesi olan doal göl yaz aylarnda rafting yaplmas için uygun olduundan sporcular kendine çekiyor.

Ana Sayfaya Git