İşkence davasında yurt dışına çıkış yasağı

Mardinde geçmişte bir polisin eşi ile ilişki yaşayan işadamı H.B.'ye işkence ettikleri iddia edilen 4 polisin ve polise mukavemet ettiği iddia edilen işadamının yargılanmasına devam edildi.

Haberler 22.11.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Mazda ilçesinde geçmite bir polisin ei ile iliki yaayan iadam H.B.ye ikence ettikleri iddia edilen 4 polisin ve polise mukavemet ettii iddia edilen iadamnn yarglanmasna devam edildi.

Mahkeme, ikence suçundan 12 yla kadar hapis istemiyle tutuksuz yarglanan polis memurlar .D., A.S. ve G.D. hakknda yurt dna çk yasa koydu. kence davasnn maduru olan iadam H.B., daha önce sanklar hakknda soruturma izni vermeyen Mazda Kaymakam Halit Benek hakknda da Mardin Cumhuriyet Basavcla suç duyurusunda bulundu.

3 kaburga kemii krlm

Firari sank E.T.nin ise FETÖ soruturmasndan arand ve yurt dna kaçt öne sürüldü.

Mersinde yasak ak yaad polis memuru .D.nin ei T.D.den cinsel içerikli görüntülerini ve ev almas için verdii paray almak üzere 5 Eylül 2016 günü Mardinin Mazda ilçesine giden ve burada polislerden ikence gördüünü iddia eden, daha sonra kafa travmas, 3 kaburga kemii kr ve akcier yaralanmas nedeniyle youn bakma kaldrlan iadam H.B.nin davasna Mardin 1inci Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Durumaya ikence suçundan 12 yla kadar hapis istemiyle tutuksuz yarglanan polisler .D., A.S. ve G.D. ile hakknda yakalama karar olduu için firari olan komiser E.T. katlmazken, görevi yaptrmamak için direnme ve hakaret suçundan 5 yl hapis istemiyle yarglanan iadam H.B. ve taraflarn avukatlar katld.

Tank polis: yerde kandamlalar vard

Durumada gelen evraklar okuyan Mahkeme Bakan, olayla ilgili 3 tann Mazda Asliye Ceza Mahkemesinde ifadelerinin alndn, hakknda yakalama karar bulunan firari sank Komiser E.T.nin ise yakalanamadn söyledi.

Tank olarak ifadesi alnan polis memuru M.Ö. takviye ekip talep edilmesi üzerine olay yerine gittiini belirterek, Karanlk olduu için birbirlerine vurup vurmadklarn görmedim. Sivil olan H.B. yere dümütü. Bir polis yere düen H.B.yi kaldrd. H.B.nin polislere kar mukavemeti veya fiziki müdahalesi yoktu. ahslar emniyete getirdiimizde H.B.nin üzerinde kan yoktu.

Odadan gürültü sesleri geliyordu. O tarafa yöneldiimizde sank polis .D., konunun terör olay olduunu, karmamamz gerektiini, bizzat ilgilendiini söyledi. Odada 1,5 saat kaldlar. Bir süre sonra H.B., sanklardan G.D. tarafndan lavaboya götürüldü. Gömleinde kan vard, bitkin ve kolu karnnda çökük durumdayd. Yerde kandamlalar vard.

adamnn bulunduu odada sank polisler G.D. ile .D. vard. Lavaboya giderken durumu ve barma seslerinden, H.B.ye kar dayak olaynn olduunu sezdik. adam H.B. olay yerinde bize kar direnmedi. Zaten araca kelepçesiz bindirmitik dedi.

Doktor: Yüzünde morluklar vard, kulandan kan geliyordu

Olay gecesi adam H.B.nin götürüldüü Mazda Devlet Hastanesi Nöbetçi Doktoru S.M. ise tank olarak verdii ifade de, H.B.nin kulandan kan geliyordu ve yüzünde morluklar vard. Vücudunun srt ksmnda da arbede ve darp bal sürtünme benzeri cilt zedelenmeleri vard. Ayaa kalktnda zorlanyordudiye konutu.

adamnn avukatlar: sank komiser yurt dna kaçt

adam H.B.nin avukatlar Serhat Ölmez, Önder Klç, Uurcan Tozlu ve Erdal Baltal ise, sistematik ekilde ikence yapan sank polislerin tutuklanmas gerektiini belirterek, Müvekkilimiz youn bir ikenceye maruz kalp, ölümden dönmütür. Buna ramen failleri dardadr. Sank polislerden .D.nin tank olarak dinlenen kiileri yönlendirmeye çalt önceki celsede tutanakla tespit edilmitir. Sann adil yarglamay etkilemeye yönelik bu eylemi hakknda suç duyurusunda bulunulsun. Yakalama emri çkarlan sank E.T.nin FETÖ soruturmasndan arand ve yurt dna kaçtn örendik dedi.

Sank beni rahatsz etmeye devam etmitir

Durumada söz hakk verilen adam H.B. ise, sank polis .D.nin kendisini rahatsz etmeye devam ettiini belirterek, Sank beni rahatsz etmeye devam etmitir. Bununla alakal Whatshap mesajlar ve facebook paylamlarn mahkemenize sunuyorumdedi.

Firari sank E.T. hakknda çkarlan yakalama emrinin infaznn beklenmesine karar veren Mahkeme, sank polis memurlar .D., A.S. ve G.D. hakknda yurt dna çk yasakl adli kontrol karar verilmesine hükmederek, durumay erteledi.

Soruturma izni vermeyen kaymakam hakknda suç duyurusu

adam H.B., ikence suçundan yarglanan polisler hakknda soruturma izni vermeyen Mardinin Mazda Kaymakam Halit Benek hakknda da Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcs tarafndan ifadesi alnan H.B., kendisine yönelik ikence suçu ilendiini belirterek, Mazda Kaymakam, kendisine intikal eden bir bavuru olmadan, savcln resen yürüttüü soruturmaya müdahil olmak istercesine, üpheli polisler hakknda soruturma izni vermediine dair kararn bize ve soruturma dosyasna gönderdi. Kaymakamn böyle bir yetkisi olmadn bilmediimiz halde karara itiraz ettik. dedi.

HB. Gaziantep Bölge dare Mahkemesi itirazmz kabul edip, Kaymakamln soruturma izni vermeme kararn kaldrd. Mazda Kaymakam buna ramen 1 Haziran 2017 günü yeniden soruturma izni vermedi. Bu hali ile Kaymakamn, Mardin 1inci Ar Ceza Mahkemesinde devam eden davamzda aleyhimizde delil oluturmak istedii ve yetkisinin dna çkarak, kendisi ile alakal olmayan bir durumda karar verdii ortaya çkmtr. Bu nedenle Mazda Kaymakam Halit Benekten davac ve ikayetçiyim dedi.

Ana Sayfaya Git