İHL'lerde Kutlu Doğum

Bağlar İlçesinde bulunan İmam Hatip Okulları, "Kutlu Doğum" haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, etrinliğe katılarak, anlamlı mesajlar verdi.

Haberler 12.04.2017 - 07:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Gençlik Merkezi Toplant Salonunda gerçekletirilen Kutlu Doum Haftas Etkinliine l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslann yan sra, l Müftüsü Burhan leyen, l Milli Eitim Müdür Yardmcs Mehmet Bulut, l Milli Eitim ube Müdürleri Ramazan Tekdemir ile Necdet Güler, kurum amirleri, öretmenler, örenciler ve veliler katld.

Kanuni Sultan Süleyman mam Hatip Ortaokulu Koordinatörlüünde, TOBB Ferdi Yiit Fen ve Sosyal Bilimler HL, Karacada Anadolu HL, Fatih Anadolu HL, Diyarbakr Kz Anadolu HL, Milli Eitim Vakf mam Hatip Ortaokulu, Baclar mam Hatip Ortaokulu ve Balar mam Hatip Ortaokulunun katlmlaryla gerçekleen etkinlik, Kanuni Sultan Süleyman mam Hatip Ortaokulu Müdürü Aslan Özdemirin aç konumasyla balad.

l Müftüsü Burhan liyen, örencilere deerlerine sahip çkmalar konusunda tavsiyelerde bulunarak, Peygamber Efendimiz (SAV)in rehberliinde bir hayat yaamalar konusunda önerilerde bulundu.

KUTLU DOUM

l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ise, Bugün bu kürsüde imam hatipli bir l Milli Eitim Müdürü olarak sizlere hitap etmekten de ayrca gurur duyuyorum. Bugün Allah Resulünün kutlu doumunu kutluyoruz. Peygamber Efendimiz (SAV)in man etmedikçe Cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmi olmazsnz sünnetine smsk sarldmzda ve birbirimizi sevdiimizde bütün dünya insanlarnn da zdrab sonlanacaktr. Milli airimiz Mehmet Akif Ersoy, Avrupaya gittiimde gördüm ki; onlarn ileri bizim dinimiz gibi, dinleri de bizim ilerimiz gibi diyor. Biz Müslümanlar Alla Resulünün sünnetinden ayrldmz için bu durumlara dütük. Allah Resulünün sünnetini yerine getiren bir gencin daa çkmas, insan öldürmesi mümkün müdür? O yüzden diplomal gençlerden çok iyi yetimi, ahlakl, nitelikli, Allah Resulünün sünnetine smsk sarl gençlerin yetimesi için çalmalyz. Bu vesile ile programda emei geçen idareci, öretmen, örenci ve velilerimize çok teekkür ediyorum eklinde konutu.

Konumalarn ardndan program, lahiler, mevlid-i erif ve Arapça, Türkçe, Kürtçe, ngilizce hadislerin okunmasyla devam etti.

Youn katlmn olduu program, limizde gerçekletirilen Kuran Okuma ve Hafzlk Yarmalarnda dereceye giren örencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git