İl yenilik platformu

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "İlimizde çok yoğun bir şekilde eksikliğini hissettiğimiz Ar-Ge ve tasarım merkezi yokluğunu gidermek zorundayız" dedi.

Haberler 12.12.2019 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, bir otelde düzenlenen basn toplantsnda, kamu ve özel sektör arasnda koordinasyonu salayarak ilin Ar-Ge ve yenilik çalmalarna yön verilmesine katk sunmak amacyla l Yenilik Platformunun oluturulduunu söyledi.

l Yenilik Platformu üzerinde çok uzun zamandr çaltklarn, ilgili payda kurulularla bilgi alveriinde bulunduklarn belirten Güzelolu, platformun kurulu ilemlerinin tamamlandn kaydetti.

ehirde bu birliktelik ve yönetim anlayyla çok önemli kazanmlarn gerçekletirildiini aktaran Güzelolu, Bu sayede ilin geliimine katk koyacak ekonomik ve sosyal birçok proje hayata geçirildi. limizde çok youn bir ekilde eksikliini hissettiimiz Ar-Ge ve tasarm merkezi yokluunu gidermek zorundayz. dedi.

- Gençlerden balayarak bu bakn gelimesi lazm

letmelere marka, patent, endüstriyel tasarm ve faydal model konusunda bilgilendirmelerin yaplacan ifade eden Güzelolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Bir marka ve patent tescili hem bunun sahibine hem de üretim yapana bir anda çok büyük kazançlar getiriyor. cat çkarmamz ve icada çocuklarmz yönlendirmemiz gerekiyor. Gençlerden balayarak bu bakn gelimesi lazm. l genelinde ilkokullardan balayarak tasarm robotik kodlama gibi benzeri snflarn eitimlerin yaplmasna önem veriyoruz.

- Gelecek yl 10 Ar-Ge ve tasarm merkezi kurulacak

Vali Güzelolu, 2020 ylnda özel sektöre ait en az 10 Ar-Ge ve tasarm merkezini Diyarbakra kazandracaklarn vurgulayarak, Bu çok önemli ve iddial bir hedeftir ama biz inanyoruz ki Diyarbakrn büyük birikimi, tarihten gelen derinlii, özel sektörün hzla deien dinamii bu hedefi bizim için mümkün klmaktadr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git