İmam hatip yıl dönümü!

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde İmam Hatiplerin Kuruluş Yıl dönümü etkinliği düzenlendi.

Haberler 14.10.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezinde, Yunus Emre Anadolu mam Hatip Lisesi tarafndan, mam Hatiplerin Kurulu Yl dönümü etkinlii düzenlendi.

Etkinlie l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali Akay, Diyarbakr mam Hatip Mezunlar ve mensuplar Dernei Bakan Avukat Mehmet Siraç Öztoprak, Ulucami mam Hatibi Mehmet Emin Mülayim, öretmenler ve örenciler katld.

Diyarbakr Ulucami mam Hatibi Mehmet Emin Mülayim tarafndan okunan Kuran- Kerim tilavetinin ardndan imam hatiplerin tarihini anlatan bir slayt gösterimi yapld.

MAM HATPLERN YIL DÖNÜMÜ

Programn açl konumasn yapan Okul Müdürü brahim Halil Erdem, okullar hakknda bilgiler verdi.

Örencilere hitap eden l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ise Deerli gençler, mam Hatipli olmaktan ne kadar gurur duysanz azdr. O kadar yaanan zulümden sonra çok ükür bugün mam Hatip mezunlu bir Cumhurbakanmz var ve ben de mam Hatipli bir l Milli Eitim Müdürü olarak karnzda bulunmann gururunu yayorum. Siz doru bildiiniz, hak bildiiniz yolda yürürseniz asla ve asla sizi kimse hedefinizden vazgeçiremez. Bu halk size imam hatipli olduunuz için farkl bir misyon yüklemitir. Sizler de bu misyonu devam ettirmek zorundasnz. Bir imam hatipliye yakr ekilde hayatmz devam ettireceiz. Kardelii, birlik ve beraberlii tesis edeceiz. Geçmiin imam hatiplileri bugün brakn ülkenin, dünyann gündemini oluturmaktadr. Bizler de gevemeden bu misyonu devam ettirerek imam hatiplileri layk olduu çizgide devamlln salayacaz. dedi.

mam Hatip Liselerinin özellikle son dönemde büyük baarlara imza attna vurgu yapan Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali Akay ise imam hatip okullarna destek verildikçe de baarlarn artacana inandn belirtti.

Program, Diyarbakr mam Hatip Mezunlar ve Mensuplar Dernei Bakan Avukat Mehmet Siraç Öztoprakn örencilere hitab ve slayt gösterimlerinin ardndan son buldu.

Ana Sayfaya Git