İstihdamda birinciyiz!

İŞKUR tarafından düzenlenen İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı'nda konuşan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Diyarbakır’ın istihdam seferberliğinde Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Haberler 23.10.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KUR öncülüünde birçok kurum ve kuruluun katklaryla düzenlenen stihdam, Kariyer ve Giriimcilik Fuarnda konuan KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Diyarbakrn 2019 yl istihdam seferberliinde büyükehirler arasnda Türkiye birincisi olduunu ifade etti.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde KUR tarafndan düzenlenen stihdam, Kariyer ve Giriimcilik Fuar, KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkayann selamlama ve KURun istihdama yönelik çalmalarnn tantm ile balad.

Uzunkaya, Bu yl Diyarbakra ie yerletirme faaliyeti olarak verdiimiz hedef 14 bin 755 kiidir. Yln ilk dokuz ay rakamlaryla 16 bin 728, bu günkü rakamlaryla da 18 binin üzerinde kiinin ie giriini gerçekletirmitir. Diyarbakr 2019 istihdam seferberliinde büyükehirler arasnda Türkiye birincisidir. dedi.

Türkiyenin isizlik ile mücadele kapsamnda istihdam verilerini paylaan Uzunkaya, Türkiyede igücü piyasasna her yl 28 ülkenin nüfusu kadar katlm salanmaktadr. 2002 ylnda 24 bin 482 olan istihdammz 2017 istihdam seferberliinde KUR olarak bir milyon 57 bin 249, 2018 ylnda bir milyon 240 bin 308 ve bu yln ilk 9 aynda bir milyon 121 bin 724 kiinin ie yerlemesini gerçekletirdik. dedi.

Diyarbakrda 2 yl içerisinde 25 bin kiinin istihdamn gerçekletireceiz

Diyarbakrda yaplacak istihdamlara yönelik bilgi paylaan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Hasan Basri Güzelolu, 2020 ylnda gerçekleecek projeler kapsamnda 25 bin kiinin istihdam edileceini söyledi.

Güzelolu, Gelecek 2 yl içerisinde Valiliimiz ve Büyükehir Bakanlmz olarak yaptmz çalmalarda, Diyarbakr merkezinde dorudan 25 bin kiilik bir dorudan sigortal istihdam gerçekletireceiz. Bu rakamlar sadece bize verilen ve taahhüt edilen ve kesin olan rakamlardr. ifadelerini kulland.

stihdamn detaylar hakknda bilgi veren Güzelolu, Baknz 2020de faaliyete geçecek ve devam eden projeler kapsamnda Diyarbakr Tekstil htisas Organize Sanayi Bölgesi u anda yatrmlar balad, altyap ile birlikte devam ediyor. Nitelikli insan gücünde 7 bin 500 dorudan istihdam nallah gerçekletireceiz. Yine 2020de hayata geçecek Diyarbakr Lojistik Bölgesi, Türkiyenin ilk ve tek Lojistik Merkezi olarak dorudan 5 bin 500 istihdam içerecek ve i piyasasna sunacak. Karacada Organize Sanayi Bölgesi tüzel kiilik tesis edilen ve gerçekletirilen önümüzdeki 2 yllk periyotta 12 bin 500 kiilik dorudan beyaz ve mavi yakal istihdam gerçekletirilecektir. eklinde konutu.

Diyarbakr merkezde yer alan ve çok uzun yllarn sorunu olarak kentin karsnda duran küçük ölçekli sanayi üretimleri ve esnaf üretim alan skntsn gidereceklerini aktaran Güzelolu, altyapsndan, güvenliine, sosyal donatlarna kadar peyzaj ve dier düzenlemelerine kadar en az 5 bin kiilik yeni bir istihdam Diyarbakrda buluturacaklarn belirtti.

Silvan Projesi ile 300 bin kiiye istihdam salanacak

Tarm alannda Silvan Projesinin Türkiyenin GAPtan sonraki en büyük proje olduuna dikkat çeken Güzelolu, Bu proje, 300 bin kiiye istihdam ve i salayacak bir büyük ve dev dönüüm sosyal tarmsal ve Kalknma projesidir. nanyorum ki bu proje Diyarbakra göçü hzlandracak, istihdam piyasasnda, Türkiyenin her yerinden, nitelikli, birikimli, alannda uzman kiilerin i kurduu bir Merkez haline dönüecektir. diye belirtti.

Diyarbakrda 3 ay içerisinde bin 500 kiilik çar merkezi hizmete gireceini aktaran Güzelolu, Geçtiimiz günlerde ilimizi ziyaret eden bir büyük iletiim irketinin yetkilisi ile yaptmz temaslar sonucunda 2020 ylnda en az bin 500 kiilik daha bir çar merkezi kurulmas antlamasn ve balantsn yaptk. nallah 6 aylk dilimi olarak düündüümüzde 3 bin kiilik çar merkezi hizmetler sektöründe dorudan istihdam olarak Diyarbakrda bulumu olacaktr. dedi.

Ana Sayfaya Git