"35 güvenlik elemanının işten çıkarılması Solhan halkına hakaret ve zulümdür"

Solhan Çağrı Derneği Başkanı Muhsin Barış, HES barajındaki 35 güvenlik görevlisinin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmasının bir zulüm olduğunu söyledi.

Haberler 30.07.2018 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Kalehan HES barajnda 12 gün önce ilerine son verilen 35 güvenlik görevlisi, antiyeyi terk etmeyerek görevlerine dönmeyi beklerken, siyasi Partiler, STK ve halkn farkl kesiminden destekler devam ediyor.

Baraja giden yolun her iki tarafna, Bu barajda bizim de çalma hakkmz var, Ne yersen ye, ama kul hakkn yeme, Reis Solhan halkna sahip çk, 15 Temmuzda Solhana darbe vuruldu ve insanlarn emeiyle oynamayn yazl dövizler koyulduu görüldü.

TEN çIKARILMA

lerine son verilen ve 12 gündür antiyeyi terk etmeyerek görevlerine dönmeyi bekleyen 35 güvenlik elemanna destek amaçl olarak defalarca bölgeye geldiklerini ifade eden Solhan çar Dernei Bakan Muhsin Bar, Solhan Kalehan HES barajnda Solhan ilçesine bal bölge halk çalyor. Burada çalp da iten çkarlan köylülerin köyleri, baraj nedeniyle barajn altnda kald. Bununla birlikte yani Türkiyeye hizmet, fayda olsun diye bölge halk bu çalmaya katk sundu, barajn yaplmasna kendi köylerinin yklmas bahasna da olsa izin verdi. dedi.

Ana Sayfaya Git