"35 güvenlik elemanının işten çıkarılması Solhan halkına hakaret ve zulümdür"

Solhan Çağrı Derneği Başkanı Muhsin Barış, HES barajındaki 35 güvenlik görevlisinin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmasının bir zulüm olduğunu söyledi.

Bingöl Kalehan HES barajında 12 gün önce işlerine son verilen 35 güvenlik görevlisi, şantiyeyi terk etmeyerek görevlerine dönmeyi beklerken, siyasi Partiler, STK ve halkın farklı kesiminden destekler devam ediyor.

Baraja giden yolun her iki tarafına, "Bu barajda bizim de çalışma hakkımız var", "Ne yersen ye, ama kul hakkını yeme", "Reis Solhan halkına sahip çık", "15 Temmuz'da Solhan’a darbe vuruldu ve insanların emeğiyle oynamayın" yazılı dövizler koyulduğu görüldü.

İŞTEN ÇIKARILMA

İşlerine son verilen ve 12 gündür şantiyeyi terk etmeyerek görevlerine dönmeyi bekleyen 35 güvenlik elemanına destek amaçlı olarak defalarca bölgeye geldiklerini ifade eden Solhan Çağrı Derneği Başkanı Muhsin Barış, "Solhan Kalehan HES barajında Solhan ilçesine bağlı bölge halkı çalışıyor. Burada çalışıp da işten çıkarılan köylülerin köyleri, baraj nedeniyle barajın altında kaldı. Bununla birlikte yani Türkiye'ye hizmet, fayda olsun diye bölge halkı bu çalışmaya katkı sundu, barajın yapılmasına kendi köylerinin yıkılması bahasına da olsa izin verdi." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz